• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 4

  Snart er Hjortefot på reisefot...oh Scotland!

  Hjortejakt i Skottland -en reise i tiden.

  Tiden flyr, tiden flyr fort. Neste lørdag flyr jeg til Skottland for å oppleve mitt livs jakteventyr.

  Hjortejakt i skotsk natur er en milepæl som henger høyere i jegerlivet enn noe annet, og det skal bli en sann fornøyelse.
  Jeg har gledet eg til dette i snart et helt år. Det har kriblet lenge. Vi er fire mann med godt humør som reiser til the highlands for å få en opplevelse og oppvekker for resten av livet. Vi skal jakte på et helt spesiellt terreng, vi er rett og slett priveligerte. Hjortebestanden er svært stor, og vi vil få se utrolig mye hjort, kanskje mer enn jeg har sett hittil i livet, hvem vet?

  Skottland har en tallrik og sunn hjortebestand der man driver en langsiktig forvaltning, en forvaltning det skal bli interessant å få oppleve i praksis. Hva har vi på norske stubber og fjøsglugger å lære av skottene? Vi tenker forskjellig uten tvil, men så har vi bare 20års erfaring med forvaltning av hjort, Skottene har drevet med dette i århundrer og alt ligger til rette for input og løsninger på vår egen forvaltning.

  Det er ikke de store halvvoksne bukkene med kraftige gevir vi skal jakte på, vi skal jakte på bukker som har gjort jobben sin, bukker som har nådd toppen og er på vei nedover på livets landevei. Disse bukkene er gamle, geviret begynner å bli mindre år for år, og til slutt står det bare to lange stenger igjen på hver side. Dette er den gjeveste bukken å skyte, den er nærmere gudene enn noen annen hjort.

  Til sammenligning rekker svært få bukker i Norge å passere 5 år før de blir skutt og hengt på veggen. Det vet jeg av egen erfaring.

   

  Gleder meg!

   

   


   

   


   

   

  I forbindelse med skottlandsturen vil jeg rette en stor takk til følgende leverandører:


  Crispi leverer jaktstøvler av ypperste kvalitet.
  Jeg skal bruke Crispi Hunter i Skottland

  Følg Crispi Norge på Facebook


  Prøv den nye Zeiss Conquest HD.
  Mitt valg i Skottland. En sylskarp kikkert.

  Følg Zeiss Norge på Facebook

   
  HUHP

  20.09.2012 klokka 08:45
  Ta en titt på denne :)

  hilsen 4 engasjerte jenter

  (Help Us Help People)

  Hjortefot

  21.09.2012 klokka 21:39
  HUHP: Det skal jeg!

  Magnus

  24.09.2012 klokka 09:01
  God tur til Scotland Kristian Myrmel, og siden du er så opptatt av at jakta skal være krevende er du jaggu på vei til rett sted:-) Selv har jeg vært heldig å jaktet både på fjellene, i skogene på bøene og også i Scotland... Desidert enklest og minst utfordrende rent jaktmessig er det over dammen hvor du nå skal:-) Men du får til gjengjeld en FANTASTISK opplevelse som garantert vil følge deg resten av livet, omtrent som å skyte en storbukk på bøen en måneskinnsnatt i oktober uten andre lyder og lys enn det moder jord gir deg....

  Hjortefot

  24.09.2012 klokka 21:53
  Magnus: takk!

  Blir spennende å jakte returbukk, stalking i the highlands er en milepæl.

  God jakt til deg fremover også !

  Skriv en ny kommentar

  hits