• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 32

  Jeg kunne skutt, men jeg gjorde det ikke...
  Denne helgen startet med minusgrader og perfekte vindforhold for hjortejakt.
  Vi har et plantefelt med mellomstore grantrær, og der liker hjorten seg veldig godt, altså hjorten som fortsatt er igjen i området etter to år med knallhard vinter og enda verre avskyting over lengre tid.

   

  Det knaset godt i tørrfrosset underlag, jeg skulle bare gå noen hundre meter opp i lien for å postere på den nordre delen av granfeltet, en (1) driver ble satt til å smyge gjennom granfeltet. Han løste umiddelbart ut et hjortedyr, jeg får meldingen på radioen, under ett minutt senere kommer det en spissbukk i galant trav rett over meg, jeg nøyer meg med å se bukken forsvinne opp i neste granfelt.
  Elegant og majestetisk forsvinner hjorteskyggen oppover i terrenget.

  Jeg sitter og ser på ravn og kråker som plutselig virker til å være i rett tergehumør. Jeg sitter der med kombivåpenet, en 7x65R og en 20/76 Bismuth nr 4  ligger i sine respektive kammer. 
  Kråkefot og vennene hans skulle bare ha visst.

   

  Plutselig ser jeg hodet på en hjort rett foran meg, det er noe alvorlig galt, hjorten kommer hinkende, den stopper opp bak en einebusk, deretter hinker den videre rett mot meg, og på mellom 0 og 8 meter hever jeg kombien, og venter på en luke i vegetasjonen, før jeg instinktivt skyter jeg for å stoppe dyret.

  Jeg ser innslaget i haugen bak dyret, en komplett skamfull BOM, og hjorten, ei mellomstor kolle har nå stoppet opp og ser seg rundt for å finne ut hvor skuddet kom fra, jeg sitter kanskje under 5 meter unna, og har rødprikken på hodet, og vet at i haglekammeret ligger det som skal til.


  Idet jeg fikler frem en ny riflepatron oppdager hjorten meg, og hinker videre forbi meg og bak vegetasjonen, jeg prøver å avskjære hjorten bak neste haug, men hjorten overlater ingenting til tilfeldighetene, den blir sporløst borte, kun en råtten eim av skadet hjort ligger igjen i terrenget. Det lukter stramt.

   

   

   

  Jeg ringer til ettersøksekvipasjen,

  (noe man alltid skal gjøre etter å ha avfyrt skudd mot hjortevilt, uansett om man ser at det er bom.)


  Ekvipasjen er på plass kort tid etterpå. Hunden finner sporet der hjorten kom, vi kan raskt konstatere at bom faktisk var bom, men lukta etter hjorten og at den haltet gjør at vi forsøker å følge sporet med ettersøkshunden. Hunden går det ferske sporet, og hjorten har gått i en sirkel rundt oss, og trolig lagt seg ned. Plutselig kjenner vi lukten av dyret, det står rett inne i det tette granfeltet. Hjorten tar ut, og er kjappere enn oss tofotinger med gevær, tross sitt smertefulle handicap.

  Vi tar en pause, og enda en ettersøksjeger slutter seg til jakten på den haltende hjorten. To hunder er i arbeid for å finne enden på floken, og til slutt tar den ene hunden sporet ut av granfeltet, og vi omposterer for å kunne avskjære hjorten. Postskytterne får beskjed om at dyret skal ned.

  Det lykkes desverre ikke, hjorten som trolig har feber, betendelse og vondt i kroppen har en utrolig fighteregenskap, og det ender med at den klarer å smette seg forbi øverste posten.
  Hjorten kommer trolig til å dø denne uken, omtrent to uker etter at den ble truffet av en bil på E39 under en kilometer unna.

   

   

   

  Og da spør jeg meg selv, hvorfor i helvete skjøt jeg ikke haglladningen rett i skallen på hjorten?
  Den stod jo på kloss hold, og hadde sikkert stupt i smellen.

  Vi hadde i det minste hatt gode blodspor å følge.


   

   

  "Et ikke avfyrt skudd er et skudd man ikke trenger å angre på", - en setning alle jegere får inn med teskje under jegeropplæringen.

  Men...du kan ikke forestille deg hvor mye jeg angrer på at jeg ikke skjøt hjorten med hagleløpet.
  Men samtidig vet jeg at jaktforskriften er klar og tydelig på at hagle ikke er tillatt til hjortejakt. Og der og da vurderte jeg det riktig, for jeg visste faktisk ikke hvor skadet kolla var før ekvipasjen fortalte om påkjørselen.

   


  Stikkord:


  Joakim

  02.12.2012 klokka 20:46
  Dette er en vanskelig ting å ta stilling til, jeg hadde nok ikke skutt selv tror jeg (uten at jeg var der å kunne gjøre meg opp en mening).

  Var ikke din feil at det var skadet, så ut i fra hva du skriver så har du gjort alt etter boka.

  Hadde selv en liten bukk i siktet forrige måneskinn, og jeg siktet på den i nesten en time i trua om at det var en spissbukk. Jeg lot være å skyte, og det er jeg glad for. Det var nemmelig ett dyr med to knopper nede på krona, så det kunne blitt spetakkel...

  Hein

  03.12.2012 klokka 10:12
  Hmm. Detter er og blir noen vanskelige valg. Jeg er en fersk jeger så jeg hadde latt den gå å gjort slik det ble gjort. Men ser problem stillingen, hadde du skyt så hadde den mest sannsynlig tatt kveld. Å slutt på lidelsen for dyret.

  Magnum

  03.12.2012 klokka 13:24
  Vel, siden du ikke traff den på første skuddet hvorfor skulle du treffe på andre skuddet?

  På så kort hold skal det vel ikke være mulig å bomme på en hjort?

  Dersom børsa fortsatt er innskutt burde du seriøst vurdere å permittere deg selv ut sesongen og heller bruke tida på skytebanen...

  Hjortefot

  03.12.2012 klokka 17:42
  Joakim:
  Det føles både rett og galt å ikke skyte...

  Hjortefot

  03.12.2012 klokka 17:43
  Hein: Ja :-)

  irmamo

  03.12.2012 klokka 20:42
  Kjempe fin blogg du har, kos deg videre i desember. Stå på videre, legg meg gjerne til som venn så kan jeg følge bloggen din videre.

  Gjerne kommenter bloggen min tilbake <3

  Hjortefot

  03.12.2012 klokka 21:08
  irmamo: Takk!

  Andreahau

  03.12.2012 klokka 21:10
  fin blogg!

  Koselig med kommentar tilbake også :)

  Ha en fin mandag videre!♥

  Har også en konkurranse på bloggen nå der premien er en personlig almanakk! Er få påmeldte til nå, så go for it!

  Hjortefot

  03.12.2012 klokka 21:33
  Andreahau:
  Takker !

  Kråkefot

  03.12.2012 klokka 23:12
  Hmm.. trur nok eg hadde skutt, men eg skjønar din avgjørelse!

  Trur nok om det hadde blitt oppstyr og vesen, så hadde du nok vunne diskusjonen. Om et dyr er skadd, så er vel alt lov for å få slutt på lidelsane?

  Magnum: Wtf?

  Hjortefot

  04.12.2012 klokka 00:17
  Magnus "Magnum" B:

  Først av alt, Magnus B. Hjortejakt er hjortejakt.
  ---
  Første skudd ble avfyrt på et dyr som hinket skrått mot posten, prøv å skyte på en fotball som spretter opp og ned bak en einebusk. Du vil snart oppleve at du vil trenge mer enn ett skudd, hvis du i det hele tatt skyter. Dette dyret var skadet, og skulle ned.
  Jeg skjøt da jeg følte jeg hadde best oversikt, men tok feil. Det står jeg for, og jeg hadde gjort det samme igjen, i den situasjonen (der du ikke var tilstede) var det eneste sjansen.

  Det er fullt mulig å bomme på kort hold, men det er vel de færreste som innrømmer det. Da er det lettere å sitte ved skrivepulten og kritisere de som tør å innrømme et bomskudd.
  Jeg hadde tross alt ikke behov for å nevne bomskuddet for å dele situasjonen, men hvorfor pynte på sannheten?

  De siste 8 årene har det falt vel 55 hjort for nesten samme antall patroner, og en og annen bommert vil de fleste få i jegerlivet. Du også...den dagen kommer Magnus..

  Bruke tida på skytebanen?
  Nå er jeg vel av dem som er relativt husvarm på skytebanen, og skyter litt over snittet året gjennom. Jeg tester også ut gamle og nye ammunisjonstyper fra ulike produsenter.
  Det er viktig å kjenne sine gevær, avtrekk, rekylopptak, treffpunktendringer.. osv spesielt når man skal skyte opp med det meste som står innelåst. Det går fort mellom 1000 og 1500 treningskudd i året, hvis man regner med hagle også.

  Jeg avfyrer ikke skudd mot friske hjortedyr i bevegelse, og har derfor ikke trent spesielt mye på dette. Men det skal gjøres til sommeren, trenes altså. I tilfelle lignende episoder oppstår.

  Hvorfor jeg trolig ville treffe på det andre skuddet?
  Fordi hjorten stod meget nær, og stod helt i ro!

  Hva har jeg lært?

  At uansett hva man gjør så vil man bli kritisert.. også usakelige kommentarer som på en måte minner om barnehagementalitet.

  Jepp...jeg feilet da det gjaldt, og burde lagt den i bakken med en haglskur i halsen. Men der og da ville jeg lade om og følge opp med et rifleskudd og ikke tøye lovverket.. Det gikk ikke bra.
  Jeg feilet.

  (Til opplysning, børsa satte skuddene 15 cm over ved testskyting. Det siktet skal av og erstattes med noe tysk i 1,1-4x24)

  Hva hadde du gjort Magnus?
  Skutt eller ikke skutt med hagle på hinkende hjortekolle?

  Hjortefot

  04.12.2012 klokka 00:20
  Kråkefot:

  Takk kråkevenn!

  Jeg skulle stått rakrygget i en rettsak om jeg hadde skutt.

  Joakim

  04.12.2012 klokka 02:50
  Jeg vet ikke helt om jeg skal legge meg borti dette, meeeeeen skitt au. Magnus: det er veldig lett å kritisere når man ikke er på stedet selv, og jeg tror det vil være vanskelig for andre og sette seg inn i. Jeg tror at alle bomskudd og skadeskytinger vil være en forskjellig opplevelse fra en jeger til en annen, men jeg vet også at ALLE vil oppleve bom i løpet av karrieren sin som jeger. Selv har jeg noen tusen skudd i året, men jeg har bommet på reven ved ett par anledninger med en børse som har gått helt fint...

  I stedet for å lange ut mot en person og fortelle hva han har gjort galt, så kanskje en vil ta det mer seriøst om man kommer med ett klapp på skuldra å si: dette lærer man av, og alle gjør feil....

  Jeg stiller meg bak jegeren her, og vil nok si at det krever litt å holde igjen ett skudd. Og jeg ville nok gjort det samme som hjortefot her. (Hvertfall ut i fra hvordan han forklarer situasjonen :-) )

  Magnum

  04.12.2012 klokka 09:48
  Vel Hjortefot, du liker best klapp på skuldra og hurra i toget!

  Men som den profilerte "jeger" du ønsker å være burde du holde noen ting for deg selv:-)

  Hva ønsker du å oppnå med slike innlegg? At oppvoksende jegere ikke skal bry seg om

  regelverket?

  http://jakt24.wordpress.com/2012/10/31/jerv-felt-for-hund-i-trysil-jerv-beslaglagt/

  Hva jeg hadde gjort er vel totalt uinterressant for alle andre, men du gjør dine valg til et offentlig anliggende, og da må du også tåle kritikk.

  Hva om så mesterskytteren med 55 hjort og 1500 skudd faktisk hadde bommet litt med hagleskuddet sitt og hjorten hadde måtte lide enda mer?

  Personlig så tror jeg ikke det bare var hjorten som hadde "feber" denne dagen...

  Selv om alle bommer og skadeskyter før eller siden (ja selvfølgelig har også jeg gjort det) så er det en stor forskjell på å ta lærdom av dette, og å skulle påta seg rollen som anarkistfører mot paragraf 15 i Forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst...

  PS: Du har jo nå offentlig fortalt at du angrer så mye på at du ikke brøt loven, og en naturlig reaksjon på en slik anger er for meg at du neste gang skyter hjorten med hagle? Samt offentlig oppfordrer alle andre jegere til å gjøre det samme! Stemmer dette hjortefot, har jeg tolket deg riktig?

  Tenk deg litt ekstra om før du svarer på dette spørsmålet (også før du poster nye blogginnlegg) da jeg er sikker på at med feil innstilling og oppfordringer i din rolle som offentlig skribent vil du kunne bli stilt til ansvar for dine holdninger, som muligens vil medfølge at din våpentillatelse dessverre blir inndratt...

  Jeg ønsker deg all lykke til videre, og fortsatt skitt jakt!

  Men vær ditt ansvar bevisst, og husk at av og til er tale sølv og taushet GULL

  Truls

  04.12.2012 klokka 10:35
  Lovverket er klart. Du skriver du skal på hjortejakt, hvorfor lader du med storfuglhaggel da??Ingen som går på hjortejakt med haglpatron i børsa, det er som kjent ikke lov.

  Å utøve jakt på hjort med annet en rifle er ulovlig. Dette burde en erfaren jeger vite. Forøvrig er det feil å stresse dyret og ikke vente til det har roet seg seg ned før en ettersøker, etter påskudd. Når dyret fremstår som så skadet at det lukter hadde det ikke gått langt om det hadde fått vært i fred en stund. Hele framstillingen er unøyaktig, og du viser du blir stresset når du erkjenner å brenne av et skudd, og ikke roe ned situasjonen, event vente på ettersøkshund. Ingen jeger som brenner av noe som helst, en god jeger observerer og tar avgjørelser etter å ha tenkt seg om, for så rette et kontrollert skudd mot dyret, er situasjonen stresset blir resultatet deretter. Enhver jeger med respekt for jaktutførelse skyter når han er 100% sikker på å treffe og avlive dyret raskt. Ikke minst må en også vurdere muligheten for et raskt oppfølgingskudd noe som viste seg å være umulig her, siden du kun hadde et skudd og kombi. Og at du ikke kjenner hvordan våpenet ditt går før du går på jakt er ikke bra. Hadde du skutt med hagleløpet her hadde du brutt loven og blitt straffet da du kunne løst saken ved å la være å skyte første skuddet og avvente ettersøk. Som nevnt er et event skudd avfyrt med hagle mot et dyr i sprang totalt ulovlig og straffbart.

  Jeg har skutt ca 30 elg, nærmere 100 hjort og en del rådyr og ALDRI bommet, fordi jeg ALDRI tar sjanser på å skyte uten å være sikker på å treffe og drepe. Alle kan skyte, men kun en ekte jeger klarer å holde et usikkert og dårlig skudd igjen.

  Hjortefot

  04.12.2012 klokka 10:43
  Magnus:

  Klapp på skuldra, hurra i toget?? Tåler du ikke å diskutere saklig?

  Hva jeg ønsker med dette innlegget?

  Pri 1
  Få klarhet i hva som er riktig avgjørelse i en slik setting. Det svaret kommer fra rette instans innen kort tid.

  Og den oppvoksende generasjonen med nye jegere har godt av å lese om andre sine feil, tabber, og ikke minst utfall av slike saker.

  Hadde jeg brutt loven om jeg hadde skutt? Kanskje.. derfor gjorde jeg ikke det.
  Og jeg ville ikke gjort det i dag heller, før en skriftlig avklaring foreligger.

  Så nei, jeg hadde ikke skutt hjorten med hagle ved neste korsvei.
  Og jeg hadde sikkert angret like mye etterpå.
  Men LOVEN er LOVEN
  Det er forbudt å skyte hjort med hagle, og jeg oppfordrer ingen til å gjøre det.

  Hvis et spørsmål/debatt om dyrevelferdsloven kontra "paragraf 15 i Forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst" faktisk skal utløse en tilbakekalling av våpenkort er man det noe riv ruskende galt.

  Skitt jakt til deg også!

  Magnum

  04.12.2012 klokka 12:32
  Vel Hjortefot

  Jeg registrerer at du sletter innlegg og redigerer på bloggen din...

  Er det dette som er saklig diskusjon for deg på dine premisser?

  Jeg synes diskusjoner er vel og bra, men hvilken diskusjon vil du ha? Du var jo på hjortejakt da situasjonen oppstod, og ikke på ettersøk....

  Tenk deg om neste gang før du deler ALLE dine tanker med resten av verden;-)

  Magnum

  04.12.2012 klokka 14:26
  Hei igjen Hjortefot

  Hvorfor endrer du det opprinnelige blogginnlegget ditt og sletter kommentarer?

  Er det slik du mener en saklig diskusjon skal foregå?

  Kun på dine premisser?

  Nå har jeg heldigvis lagret opprinnelig tekst og alle innlegg, og vurdrerer politianmeldelse på disse vilkår om du ikke slipper igjennom min forrige kommentar...

  Fint at du har endret teksten din og blitt mer bevisst på dine ord:-)

  lykke til videre!

  actionsport

  04.12.2012 klokka 17:42
  spennende

  Hjortefot

  04.12.2012 klokka 18:48
  Magnus:

  Til informasjon

  Jeg har vært på jobb i dag, da jeg sjekket blogg via telefonen i matpausen lå det tre kommentarer "til godkjenning" Og jeg har lest gjennom og godkjent alle meldingene dine.

  Disse har blitt fanget opp av filteret som skal hindre spamming fra forskjellige nick fra samme IP-adresse. En konsekvens er at jeg må godkjenne rubbel og bit før de tillates publisert på bloggen. Jeg har ikke slettet noen kommentarer, alle ligger der.

  Hvis du føler deg støtt over at disse kommentarene har vært i karantene til jeg fysisk godkjente dem beklager jeg det, men som sagt, jeg har vært på jobb.
  Om det faktisk er grunn til å politianmelde meg får bli opp til en jurist.

  Jeg har endret noe av ordlyden i innlegget for at slike som deg skal ha mindre å kverulere på.

  Truls

  04.12.2012 klokka 19:36
  Min kommentar ble gitt utføra det du skrev opprinnelig, og det ble publisert, for siden å bli slettet sammen med Magnum. Jeg kjenner ikke Magnum og ei heller sender jeg fra hans pc. At du så tilpasser bloggen utifra kritikken du får, er balleløst.

  Det du skriver er ikke sant og nå er du på tynn is. Ta det som en mann og stå rakrygget som du først hevdet. Det du gjør nå er brannslukking og løgn og det gagner deg ikke.

  Og du må nok tåle å bli kritisert når du slenger om deg med leppa slik du har gjort over lengre tid i bloggen din.

  Hjortefot

  04.12.2012 klokka 19:50
  Truls: har jeg sagt at du kjenner Magnus? send meg en mail på kristian(a)hjortefot.com . Om du vil bekrefte din identitet.

  Hjortefot

  04.12.2012 klokka 19:51
  Truls:

  Hvor har jeg slengt med leppa? Litt usikker på hva du mener...

  Magnum

  04.12.2012 klokka 21:30
  Du lyver Hjortefot!

  Takk for at du presiserer hva jeg heter, noe jeg ikke har bedt om men heller ikke har noe behov for å skjule..

  Hva du ønsker å oppnå er soleklart, men hvorfor du lyver det lurer jeg veldig på?

  Det at du redigerer deg bort fra dine opprinnelige ytringer, sletter innlegget av Truls som lå på siden din en stund og starter med kontroll av kommentarene før de postes viser at du dessverre er et dårlig forbilde for kommende jegere!

  Påstanden om at jeg har sendt 3 meldinger fra min IP adresse som du måtte godkjenne er ikke annet en bullshit!

  Nå må du spille ærlig og tåle saklig kritikk, såpass skylder du dine lesere:-)

  Fint at du ikke vil skyte hjort med hagle lenger, og fint at du ikke anbefaler andre å gjøre dette heller lengre;-)

  Det var nettopp det som var hele mitt poeng når du var på hjortejakt og ikke ettersøk....

  Noen lovendring av paragraf 15 tror jeg neppe noen byråkrater med vettet i behold tør å gjøre.

  Tenk hvor mange som skulle strukket også den strikken da.....

  Truls

  04.12.2012 klokka 21:38
  Du skriver at filteret skal hindre spamming fra samme IP adresse, og da faller det på sin egen urimelighet da du kan søke på Telenor sine sider å se at jeg bor på Hedemarken og denne Magnum en annen plass vil jeg tro. Han er ihvertfall ikke her.

  Jeg er ferdig med saken, bare husk å ikke rope så høyt i skogen neste gang, da får du svar av noen som allerede jaktet når du ble født ;)

  Hjortefot

  04.12.2012 klokka 22:42
  Truls:
  Du og Magnum har forskjellige IP , ja.
  Jeg godkjente din samtidig som jeg godkjente de to fra Magnum. Har forøvrig ikke slettet noe.
  Jeg er også ferdig med saken.

  Håper du får en fin kveld!

  Og god jakt !

  Hjortefot

  04.12.2012 klokka 23:00
  Magnum:

  En bokstav fra eller til så er din identitet avslørt? Tror du ikke det er en haug personer som heter Magnus i dette landet?

  På seg selv kjenner man andre best? Tror ikke jeg hadde klart å lyve selv om jeg virkelig gikk inn for det, det strider mot den jeg er. Spøk og moro er greit, løgn og bedrag er ikke greit.

  Helt riktig: To av dine meldinger måtte godkjennes.

  Men alt som er skrevet ligger her, alt er godkjent, det er fritt for alle, så kan enhver som leser dette tolke det dit de vil. Jeg har god samvittighet.

  Da var det kvelden!

  God kveld til deg!
  Og god jakt!

  Magnum

  05.12.2012 klokka 07:50
  Vel Hjortefot

  Du lyver, det er hevet over enhver tvil!

  1. Du slettet truls sitt innlegg.

  2. Du la inn Truls sitt innlegg samt mine innlegg etter å ha blitt gjort oppmerksom på baksiden av å la de forbli slettet;-) dette fremgår klart av mine innlegg:-)

  Dette har jeg printscreen av, og jeg synes det er tåpelig av deg å nekte for å ha slettet innlegg, selv om du riktignok la det inn igjen.

  Hvorfor kan du ikke bare innrømme at du slettet en kommentar som du siden la til igjen, og si at du ble forbannet over at ikke alle var enige med deg?

  Faktum ER at dersom dine opprinnelige ord hadde blitt stående hadde du vært i ei skikkelig knipe nå...

  Jeg ønsker kun at de som blogger om jakt og jaktutøvelse holder seg til lovverket i sine anbefalinger slik at den oppvoksende jegerstanden ikke skal la seg lede inn i fristelse av en frelser som viser seg å tale med 2 tunger!

  Lykke til videre på bloggen!

  Hjortefot

  05.12.2012 klokka 11:01
  Magnum: /magnus /

  Uansett hvor mange ganger du beskylder meg for løgn så blir det ikke riktig. Du kan bare fortsette i det uendelige. For vet du hva, det er du som ser ut som, og oppfører deg som en narr. Folk spør meg faktisk hvem denne løken som kommenterer er.

  Det går ikke an å slette en kommentar, for å så hente den fram igjen. Du kan jo opprette en blogg og se hvordan systemet fungerer. eller kontakt support@blogg.no , så kan de en gang for alle bekrefte det jeg skriver?

  Hva har du printscreen av? Og kanskje viktigst av alt, hvorfor har du en printscreeen av mine tekster og bilder, kan ikke huse at du har spurt om tillatelse.. Jeg har copyright på alt du finner på min blogg.

  Har du for vane å kopiere andre sitt åndsverk? Virker noe sykt.
  Hva med å produsere noe eget, og heller være stolt av det?

  Hvorfor hadde jeg vært i knipe? Skulle du o'store jeger politianmelde meg?Fordi jeg har spamfilter, eller fordi jeg skrev en spørrende filosoferende tekst om en jaktopplevelse.
  Hvilke paragrafer har jeg brutt?

  Du skjønte tydeligvis ikke sjargongen med satire forrige gang, (bøjegerinnlegget) Og du ser ut til å bare ville forsure denne spørsmålstillingen.

  Det viser hva slags person du er, og hva du virkelig står for.

  Skaff deg en hobby!

  Magnum

  05.12.2012 klokka 11:34
  Hjortefot

  Takk for flotte og velvalgte ord.

  Jeg gir meg nå, så kan heller du bare ha feil;-)

  For meg blir din blogg aldri seriøs likevel etter dette..

  Kritikk tåler du dårlig, såpass har jeg skjønt.

  God jul!

  Anders

  06.12.2012 klokka 09:45
  Flott innleg Hjortefot og en hærlig blogg du har! Er inne å ser hver dag.

  At enkelte ikke klarer å holde bakkekontakt under kommentarene er desverre vanlig, både kammeret og gamle sluttstykket har jo bevist dette uendelig mange ganger. Stå på videre!

  Hjortefot

  06.12.2012 klokka 20:20
  Anders:

  Takker og bukker ydmykt !

  Skriv en ny kommentar

  hits