• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 0

  Tenk sikkerhet, bruk oransje signalfarger!  :: Hund og hundefører i oransje signalfarger, en trygg livsforsikring, (foto: Viltkamera) ::


   

  :: Jeg vil oppfordre alle storviltjegere til å bruke signalfargede klær ::

  Etter en høst med oransje sikkerhetsfarger under praktisk storviltjakt kan jeg konkludere med at dette er helt uproblematisk med tanke på det å bli oppdaget av hjortedyr.
  Faktum er at jeg i år har hatt hjort på svært nært hold, de oransje signalfargene har ikke hatt betydning i disse tilfellene. Hjorten har i flere tilfeller stoppet på kort hold, og bare luntet forbi. Heldigvis for hjorten har vi vært meget selektive i avskytingen. Det løses ikke skudd mot hva som helst hos oss.

  Årsaken til at hjorten ikke har oppfattet Pinewood sine oransjefarge er nok brytningene i kamuflasjen, hjortedyr oppdager lett ensfargede flater, mens flater med kontraster er mer vanskelig å oppfatte. Det er sprikende meninger om hvorvidt hjortedyr ser farger slik som oss.

  Pinewood sin hundeførervest er ypperlig til bevegelig jakt, den har mange gode lommer for jaktradio og annet tilbehør man pleier å bære med seg.
  Jeg er kjempefornøyd med vesten min.

   
  Hvor mange jegere ser du på bildet?


   

   

  Årsaken til at jeg bruker signalfarger under jakt er følgende:

   

  1. Man blir enklere sett av jaktkamerater, og turgåere. Ved synet av oransje vet man at det ikke er storvilt som kommer gående, og turgåere viser tegn til allergi om de ser jegere i oransje signalfarger.
  2. Om noe skulle skje under jaktutøvelsen, f.eks at man forulykkes er det en fordel å være synlig fra luften, og bakken.
  3. Hvis man ferdes ved vei vil refleksene ha sin misjon.

  4. Sist men ikke minst,  det er jo stilig! La oss starte en jegertrend på linje med lyddempere og ubrukelige magnumkalibre,  

  lets get SIGNALFARGET , en ekstra sikkerhetsfaktor!

   

  Stikkord:


  Skriv en ny kommentar

  hits