• Forside
  • Add meg
  • Skottland 2012
  • Viltkamera
  • #HekLaduK
  • 0

    Hva er kompetanse egentlig verdt?



    Kompetanse er et skummelt ord for konservative gjerrigknarker.
    Ja for kompetanse er noe vi ikke trenger, kompetanse er noe nymotens fjas og fjolleri.
    Koster penger gjør det også... mange penger...huff.

    For gjerrigknarker som fortsatt lever på 70-tallet, godt stappet med offentlig midler opp i baken,
    er kurs noe som selvsagt er sponset av staten på en eller annen måte, det skal ikke koste noe.

    Ikke en eneste av dalene på kistebunn eller madrassfyllet skal få føle frisk luft, nåde den som antyder noe annet.

    Slike sponsekurs er ofte "all inclusive" , med et par rundstykker, romtemperert juice og lunken kaffe på altfor store sølvfargede pumpekanner med svart lokk.
    Det ligger ofte noen teposer, et knippe folierte runde dingser med hemetisert fløte og sukkerbiter sånn for syns skyld, disse forsvinner selv om ingen bruker disse.
    Skolebygninger blir omgjort til en eneste stor kunnskapsvugge, idemyldring, fremtidstanker, nyvinning, og pågangsmot!

     



    Eller gjør den det?



    Hva er det som driver frem utvikling og øker kompetanse?
    Jo det er kursholdere med høy kompetanse, frilansere, dette er motivatorer som fremmer og gir ideer til utvikling.
    Det er det som kan gi luft i dekkene på primærnæringen og jaktutleie,  blant annet.


    Klart det koster, for ressurspersoner i fagmiljø koster, de er ikke en eneste stor klump av dugnadsfugler som står opp om morgenen og lurer på hvem de kan kurse til lavest mulig pris.
    Kompetansefolket blir ofte kalt for grådige av rundstykkefolket, rundstykkefolket nemlig er litt som skrævefolket. Det de gjør er det eneste rette og de er stolte av det. Hvem trenger vel nye impulser?

    Utvikling, bedre drift og kompetanse krever at det er omløp i pengebeløp, og vi snakker ikke hundrelapper. Det må verdier til for å skape verdier.
    Ellers er det heller uinteressant for kursholdere.
    Og uten kursholdere med attraktive lokaler og rammer rundt kurset kan man like gjerne sitte der med armene i kors og høre det samme pjattet år etter år.
    Rundstykkene blir heller ikke bedre.

    Faktum er at hvis et produkt/ tjeneste blir prissatt høyt nok vil produktet og konseptet selge bra.

    Hva er grunnen til ferskvarebutikker i et land som flommer over av viltkjøtt har problemer med å skaffe nettopp viltkjøtt?
    Fordi prisene er så lave at mange heller lar kjøttet ligge og forringe seg i en fryseboks, eller gies bort til andre som også langtidslagrer i minusgrader.

     

    Sett opp prisen på kompetanse, kvalitet, og kvalitetsprodukter, markedet ligger der og venter!

     




    Stikkord:


    Skriv en ny kommentar

    hits