• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 2

  Da Hjortefot skulle snakke tysk.. del II

  Avreisedatoen var satt til 9. April, en meget spesiell dag for å innvadere Tyskland.


  For å være helt ærlig, jeg er mildt sagt ustabil i det tyske språk, (litt på nivå neandertaler +) Men skitt au. Etter to timer med hjelp fra youtube så satt aksent og språk langt bedre.
  Og det skulle vise seg å være en lur sak å gjøre.

  Den tyske munken og hans medsammensvorne piker på restauranten var i storslag. Vi var oppe i en trivelige småby ikke langt fra grensen til Bavaria, men langt nok unna til at Bavaria var et skjellsord. Nå var vi i Frankonia fikk jeg grei beskjed om. Litt som Førde og Florø dette her...

  Nok om det, vi fikk en guidet gåtur opp til et gammelt kloster, munken pratet og pratet, halvveis ut i rundturen stod to luringer, de var så lure at de delte ut bukkehorn fylt med noe Jägermeisteraktige saker. Jeg var ikke lur, og lot meg lure av luringene.

   


   

   

   


   

   

  Tilbake på vertshuset, rødvin og hvitvin stod i keramiske krukker, og smakte herrlich, og det var da det begynte, mitt tyskspråkelige eventyr. Jeg førte en helt enkel samtale med en av de andre ved bordet, og la vekt på korrekt ordlyd og aksent..

  Den ene frøkenen var overbevist om at jeg var tysk, eller veldig god i det tyske språk. Ihvertfall en liten stund, hvor lenge var Hjortefot i språkparadis?
  Det er grenser for hva man kan lirke ut av youtube på kort varsel, og enda mer snevert å lære seg nytt språk på to timer. Richtig?

  Noch einmal ! Mehr!
  schnell!

  Det var vel da jeg måtte unnskylde meg, og spørre etter toalettet at illusjonene om denne mannen fra høye nord brast i småbiter for vertinnen.
  -
  Wo ist die Toilette?, ich müssen strecken meine fasan! Sa jeg med noe glimt i øyet, innbiller jeg meg.(latter, og atter latter fylte rommet)


  Jeg fortsatte deretter på sognetysk og holdt egentlig en grei dialog resten av kvelden, til alles store latter ;)
  Tysk er lettere å forstå enn dialekten til mange sogninger, faktisk.

   


   

  Bastian Schweinsteiger som jeg kalte den, og det er noe med stemningen når grisen kommer inn i rommet.
  Her skulle man gasse i seg gisse.

   


   

  God mat, helgrilla gris med surkål, potetsalat, og jeg syns å huske noen grønnsaker. Vinen og ølet var også av ypperste klasse!

  Jeg har hatt en nydelig okkupasjon av Tyskland
  Okkupasjonen var vellykket, tyskerne oppdaget det ikke før det var for seint, eller trolig har de ennå ikke oppdaget at vi okkuperte
  Bayreuth i flere dager!

   


  Alles gut
  strecken meine fasan!
  Stikkord:


  iselinilsen

  14.04.2013 klokka 00:20
  GOD NATT FINA, SOV GODT!!

  Hjortefot

  14.04.2013 klokka 00:23
  iselinilsen: SPAM?

  Skriv en ny kommentar

  hits