• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 2

  Jegerhøytiden nærmer seg med stormskritt i skrævehastighet.

   

  Før jakta tiltar må dette fikses:


  1. Mauseren har blitt avfyrt, og skyteprøven unnagjort på fjerde forsøk, ting tyder på at det blir en god skrævehøst i år.

  2. Dongeribukser med mest mulig stretch for delikate trofebilder er nystrøkne, og hengt på knaggen over mokkasinene og kloggene. Hjortejegeroutfit, check. I "fotostudioet" hvor trofebildene skal tas har traktoren fått en polering, og gammelt silofor er skrapa av betongen. Når man først skal skræve skikkelig over dyret og ta bilde av dyret man på tradisjonelt jegervis nedla utpå graset nedi bakken, så bør det være fine detaljer. Sneipen i kjeften, et must. Børsa i geviret om det er en bukk, hvis hodyr/kalv, hold ørene slik at hjorten ser ut som en kosekanin, eneste forskjell er vel den blodige tungen som henger ut. Ingen ser forskjell.

  3. REMA1000-pose til å oppbevare ammunisjonen i, patronpung koster over 200,- kr , 199 kroner spart ved å bruke en bærepose. Overskuddet går i ammo. Da kommer en pakke Forverret Elite Express ikke til å knuse budsjettet og redusere søndagsmiddagene ut høsten likevel. Samtidig får man lært mer om anatomi idet man skal skjere vekk blodslått kjøtt og tørke vomsøl ut av alle tenkelige hinner.
  Hva gjelder ammunisjon så bør mannen i luka på skytebanen se til å ha samme farge på ammunisjonseskene år etter år, slik at det store "skyte-inn-på-nytt-spøkelset ikke henger som en ekstra byrde på jegerens skuldre, det får da holde med at skyteprøva er så vanskelig som allerede er. (fem skudd innenfor en sirkel på 30cm)
  Tenk om justeringslokkene må skrues av, og man må to knepp til venstre, livet faller i grus bare ved tanken på å justere på kikkertsiktet, det har jo ikke vært nødvendig før, det er bare å holde litt mer mot høyre. Må jeg virkelig justere?
  .
  4. At tunet har fått litt fin og lydsvak grus oppå singelen, slik at snikjakta når nye høyder mellom hus og fjøs. Her skal man gå lydløst, skal man ta det helt ut? Da kan man lage en passasje mellom hus og fjøs med tak, slik at man ikke får vann på feltjakke, dongeri, og mokkasiner på vei ut til post. Mokkasiner med goretex er en utopi.

  5. Sofaen på post bør støvsuges for museskit og lignende, slikt setter farge, spesielt på lyse dongeribukser. Blir ikke særlig fine trofebilder med museskit på dongeri.


   

  Lykke til!

   

  "Kjærleik ved fyrste blink"

   

   

   

  #hjortejakt #hjort #skræving  #latsabber #fjøsnisser  Johanne

  17.08.2013 klokka 00:30
  Eg hang meg veldig opp i dissa mokkasinene!

  Lo litt for meg sjølv ;) som eg og har sakt før, da bilde på skrævs, sneipen i kjeften og geværet i geviret har eg vist sett før ein plass :D

  Stian Giæver

  20.08.2013 klokka 00:33
  Haha, herregud. Nå fikk jeg meg jaggu en god latter! Det hele utspilte seg svært så livaktig mens jeg leste, og det tok helt av på punkt 4, takk skal du ha! Nå kan sesongen bare starte.

  Skriv en ny kommentar

  hits