• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 4

  VILTKJØTT- Jeg har hentet mat i skogen!

  Etter en treig start har endelig skuta fått fjord under kjølen.

  Endelig kom riktig hjort på skuddhold.

  Det vil si, vi har frie løyver i søkk og kav, så jeg kan i utgangspunktet skyte alt jeg ser,  men hos oss jakter vi selektivt på de minste dyrene.

  Det handler om forvaltning, ikke alle forstår dette, mange blir sure om man bare nevner ordet forvaltning. Haters gonna hate, mens vi som er opptatt av forvaltning og riktig uttak får bare holde hodet hevet høyt og stå på for fremtidens jegere, og at de også får jakte på sunne hjortestammer.

  Selve jakten ble mer spennende enn jeg har opplevd på lenge.

  Den som har prøvd å snikjakte seg gjennom landskapet på et høyfrekvent teppe av frossen skogbunn, de vet hva jeg prater om , det blir mye lyd. Jeg klarte å komme meg relativt lydløst fram til kanten av fjellhylla, en plass hvor jeg har skutt hjort før.

  Jeg setter meg ned, kikker i kikkerten, og bare ser dagen bli erstattet av kveld. Jeg vurderte å snike høyere opp i fjellet, og reiste meg opp, hevet børsa for å justere rødprikken, da jeg plutselig ser hjorten, en liten hjort på vei rett mot meg. Jeg sitter høyt, og har vinden på min side, foreløpig. Hjorten svinser litt frem og tilbake, typisk unge hjorter. Jeg syns at den ser liten ut, jeg bestemmer meg for å ta den.

  Problemet, hjorten går rett mot meg, jeg ligger og sikter, og kunne sikkert sendt den rett i bakken med nakke eller hodeskudd, men slikt driver jeg ikke med.

  Jeg begynner smått å få dårlig tid, snart kan den lukte fare. Hjorten står nå vel 5 meter unna, nesten rett under meg, jeg ligger på kanten og sikter ned på den, den står bak vegetasjon, men ett steg fram, så smeller det. Jeg fikler av meg hansken på høyre hånd, sikringen skyves fram.

  Det drønner idet den røde prikken holdes rett bak bogen på hjorten.
  BAAAAAAAAM
  , smellet fra 9,3'n runger i hjortelia.

  Hjorten tegner for godt treff, men rekker 20 meter før den er tømt, den vesle hjorten vandret inn i de evige jaktmarker.
  Tilbake står en fornøyd jeger, med en liten hjort, akkurat en slik vi vil felle.

   

  // 45kg //

  // Lapua Naturalis 220grain //

  // Fint slakt, mye god mat //

   


  #hjortefot #hjortejakt #lykke #kjøtt #mat #viltkjøtt

     Lone Olsen, stolt tobarnsmamma

  20.10.2013 klokka 23:52
  Mm her ble det også masse godt kjøtt igår både elg og gjort på mannen. Gleder meg til å ta jegerprøven selv i februar :)

  Helene, kommenterer tilbake.

  21.10.2013 klokka 02:58
  ser forferdelig ut, men det er godt med kjøtt! :P

  chou

  21.10.2013 klokka 03:28
  Så fælt ut, men det smaker jo utrolig godt :)

  Charlotte

  21.10.2013 klokka 04:52
  Godt jobba!

  Skriv en ny kommentar

  hits