• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 0

  Den første revejakten

  Årets første jakttur, under fullmåne og over snødekke som reflekterer og lyser opp skogen.

  Intenst, det formelig kokte av rev i kveld, typisk nok, jeg lokka med Crittern og fikk kjapp respons, desverre stoppa reven 10 meter bak meg, og fikk god fart da jeg i forfjamselsen snudde kroppen 45 grader.


  Jeg forflytta meg til en ny plass og satte meg til rett innfor kanten av en steinfylling, reven liker seg her, jeg tok fram en liten sak som imiterer musepip, og peip i vei.

  Etter fem minutter blåste jeg litt skurrende i crittern, og idet jeg løfter lokkefløyta til munnen for tredje gang ser jeg en feit rev, rett foran meg, har kommet ut av intet, maks tre meter unna.

  Jeg ble nok en gang tatt med børsa på knærne, og reven hiver seg utfor ura før jeg får tenkt å heve børsa. Det skjedde utrolig fort.

  Jeg fortsetter å lokke, og etter få minutter svarer en rev, et skikkelig skrik, høres nesten ut som en grinete sykehjemsbeboer som ikke har fått dessert som lovet.

  Skikkelig skrikelyd, spøkelsesaktig, og ekkel. Dette er lyden som reven skriker ut i brunsten, eller parringstida som det så fint heter på bygda.

  Jeg har aldri hørt brunstskrikene til rev i skogen før, så det var litt spennende å høre hva reven faktisk sier. Pow pow..


  Jeg regner med at den blir umulig å lokke inn, den vil ha andre ting enn mus og hare. Men den svarer hver bidige gang jeg blåser i crittern.

  Plutselig blir det stille fra Mikkel, jeg løfter håndkikkerten og speider i hogstfeltet nedenfor der skrikene kom fra.
  Og da ser jeg kveldens tredje rev, han kommer som ei kule over hogstfeltet, løper skrått fra meg, dermed ingen skuddsjanse.

  Men jeg får et prektig syn i Zeissen. Fantastisk naturopplevelse, og mye rev :)

  Det toppet seg da jeg kjørte hjemover, hvem tror du lusket i veikanten lenger oppe i bygda ?
  Skriv en ny kommentar

  hits