• Forside
  • Add meg
  • Skottland 2012
  • Viltkamera
  • #HekLaduK
  • 4

    Dressing to thrill. Middagstips fra Hjortefot

    Tusen øyer, ikke til meg..

    Lett og kjapp mat er noe jeg selv har lært å verdsette etter en lang arbeidsdag, og da skal det være godt, rent, sunt og kjapt å lage.

    F.eks hjortekarbonade på en haug av isbergsalat, ruccola, toppet med skikkelig dressing, og da mener jeg skikkelig dressing.
    Ikke slikt som man får kjøpt i temperert tilstand, slik seig nedsalta oppfetta og estoffdopet rosa gugge. Det kan andre spise.

    Hva er kjapp og sunn mat?

    Hjortekarbonader, det  er 99,9% hjortekjøtt, man trenger litt salt i blandingen for å få det til å binde seg.
    Et par omdreininger med pepperkvern skader heller ikke.
    Men husk, det skal smake vilt.
    Ha kjøttfarsen i en plastbolle, dryss over salt, jobb med blandingen slik at den blir litt klissete, finhakk en løk og tilsett dette.
    Fukt ei skjærefjøl, og klask ut passelige store klumper med deig, form de akkurat slik du vil, jo flatere, jo kjappere i steikepannen.

    Bruk varm panne, og en olje av god kvalitet f.eks denne HER , dårlig olje ødelegger smak og steikeegenskaper.
    Styr for all del unna soyaolje, det er ikke bra for deg eller smaken.

    Karbonadene steikes til de er ferdige, og mens du ventet på at de skulle steike ferdig så vasket du bladene fra en isbergsalat, kutta den i passelige strimler, dryssa på med ruccola, kutta opp tomat i skiver, og skar korn av en maiskolbe? Agurk og ananas kan med hell tilsettes om ønskelig.

    Men toppen av alt, dressingen! Hvilken dressing? Glem disse estoffdunkene du finner i tørrvarehylla, lag den selv, det smaker bedre og sunnere.
    Det er gjort på 1-2 minutter.





    Finhakk urter, bland 1 boks rømme med en spiseskje tomatpurè, tilsett urter etter ønske.
    Du har nå verdens friskeste dressing, fri for oveflødigheter av sukker, salt og fett.



    Vær raus, gode hjortekarbonader og frisk salat fortjener den beste dressing :)
    Det gjør du også!



    Husk at du alternativt kan bruke karbonadedeig, men det er fort ikke hjort ;)





    Susanne Karlsen - Mamma til en prins

    19.01.2014 klokka 23:56
    Jeg har spørsmålsrunde på bloggen min nå! Hadde satt utroolig stor pris på om du ville stille noen spørsmål! :)

    http://susanneekarlsen.blogg.no/1390057979_bloggens_frste_sprsml.html#comment

    :))

    Hjortefot

    20.01.2014 klokka 00:24
    :)

    Elisabeth

    20.01.2014 klokka 11:27
    Høres jo veldig spennende ut! Jeg spiste hjortebiff på Lørdag, nesten rå mmm herlig :))

    Hjortefot

    20.01.2014 klokka 13:25
    vilt og spennende :)

    Skriv en ny kommentar

    hits