• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 0

  Blaser K95 + Zeiss Victory HT = drømmeriflen


  Blaser K95 Kipplauf - En fremtidig drøm, selve kremen i våpenskapet.

  En stilfull enkeltskuddsrifle, velkjent for sin utrolige presisjon. Deles som en hagle og puttes i sekken i en håndvending. Lett og balansert. Ca 100cm lang og veier halvparten av ei gjennomsnittlig jaktrifle. Montasjesystemet er unikt for Blaser, det er hurtig og 100% stabil på treffpunkt. (les mer om K95)

  Og den må selvsagt utstyres det beste av optikk, i dagens marked er det Zeiss HT som troner på toppen, og på en slik lekkerbisken av ei rifle vil trolig den lekre og kompakte 2,5-10x50 være perfekt.
  I dag bruker jeg HT 3-12x56 ASV+ på min S&L i 30-06, og den fungerer til all jakt, og ikke minst til skyting på det noen vil kalle lange hold.

  Kulebanekompensator har for meg blitt et must, det er utrolig enkelt å bruke denne kulebanekompensatoren fra Zeiss. (se film)
  ASV+ har vist seg effektiv på jakt der det blir drøye avstander mellom jeger og vilt.
  Jeg fikk testet den skikkelig under høstens gåsejakt


  Kalibervalg?
  Det står mellom 7x57R og 7x65R. Valget blir nok førstnevnte, da jeg allerede har storebror 7x65R fra før :) Andre interessante kaliber er 8x57IRS og 6,5x57R . I praksis er det kun lommeboka som avgjør hvilket kaliber det blir, for dette er ei rifle hvor man på Blaservis kan ha så mange forskjellige piper man vil.

  Jeg ville nok valgt 7x57R, det er et kaliber som dekker alt av norsk jakt. Det er et kaliber som gir god tilgang på ferdigladet ammunisjon. Det er et kaliber som er kjent for god presisjon.

  Du tenker kanskje: Hvorfor ikke 6,5x55, 270Win eller .308win? 
  Svar: Fordi dette er et brytevåpen og da skal patronene være R-patroner :)  Vinteren nærmer seg, jakta er snart over og nye drømmer kommer..
  Blaser K95 er absolutt en av dem !

   

   


  #blaser #zeiss #optikk #jaktvåpen #våpen #kipplauf #7x57R #jakt #hjortejakt #jakt #hjortefot #drømmer #friluftsliv  Skriv en ny kommentar

  hits