• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 0

  Beretta Active Mars jaktdress

  De siste årene har jeg brukt Norrøna RECON til allroundjakt, den har vært ypperlig i fuktig klima og til de mest krevende turene. Den dressen elsket jeg, og elsker fortsatt. Den er rå.

  Men det er jo alltid gøy å prøve noe nytt og utvide jegerhorisonten. Nå har italienske Beretta kommet med en rekke modeller i sin 2015-kolleksjon. En av disse er BERETTA Active Mars. Og nå har Beretta virkelig lagt seg i selen for å få på plass riktig passform for skandinavisk anatomi.

  Ved første øyekast ganske unik, og ved andre øyekast enda mer unik. La oss begynne med jakken.
  Hetten er akkurat slik den skal være, ergonomisk og litt stretch,  den sitter godt og beskytter mot vær og vind. Den kan selvsagt også taes av om du ønsker det. Under armene er det luftemuligheter.

  Radiolomme med vanntett hull for antenne, ja vanntett. Det kan virke som om membranen klemmer rundt antennen og har hittil ikke sluppet inn en eneste dråpe vann i radiolommen. Lommen passer akkurat perfekt for Zodiac TeamPro Waterproof.

  Glidelåsene er solide og vanntette selvsagt. På denne jakka er det endel lommer, og dertilhørende glidelåser. Alle de forskjellige lommene må bare oppleves, det er litt som en ny mobiltelefon der du oppdager nye funksjoner de første gangene du bruker den. Dressen passer like godt til en småviltjeger som en storviltjeger.

  Jeg elsker rygglommen, der stapper jeg hansker, ekstra lue, viltkamera, thermos, tau og niste, gjerne samtidig. Joda, det er fullt mulig ;)
  Og skulle det bli klamt så drar du ut armene og bærer jakken som en ryggsekk. Det er integrerte skulderreimer inni jakken.

  Buksen er velsignet med integrerte, men avtakbare bukseseler, og ryggparti i pustende 3Dmesh (som Beretta kaller det) og en fantastisk glidelås som går nedover lår og legger, noe som kommer godt med under bratte transportetapper på varme høstdager. Forrige helg var buksen med på sauesanking i bratt terreng, selvsagt en av få solskinnsdager, da var det rett og slett deilig å kunne zippe ned og få total utlufting.

  Dressen er vindtett, og helt vanntett. Den har en overflate som er meget støysvak, den fremstår samtidig som meget solid og gjennomført.
  Jeg er sikker på at vårt vennskap vil vare lenge og holde det varmt  i lange våte,kalde,-høst og vinterdager i hjortelia.

   
   
  BUONA CACCIA
  ...skal ifølge google bety : God Jakt     ...på italiensk :)  #beretta #hjortefot #jakt #hjortejakt #mote #natur #friluftsliv  Skriv en ny kommentar

  hits