• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 1

  Hjortefot og byttet  Det høljer ned, tåken skaper en trolsk stemning i skogen. Det er fortsatt mørkt, det plasker idet jaktstøvlene hjelper meg med å forsere dammer og pytter, det sildrer i bekker. Lukten av frodig høstskog daler svalt imot meg. Det er optimisme i luften, i dag skal det skje, følelsen er god. Det har gått over en måned siden forrige hjortefall.

  Nå har orkesteret fått ha skogen i fred noen uker.

  Det er fremdeles konsert i skogen, en hormonell fanfare som ikke kan unngås, du kan ikke stenge det fenomenet ute. Det røsker og river helt inn til ryggraden når bukkene står med kjeften vinklet som en krokodille og sender rungende brøl som ruller gjennom daler og fjell. Det er noe som vekker meg, en nærmest ubeskrivelig vekkelse av instinkter.

  Urkrefter, menneske, bytte og natur side om side slik det har vært siden isen trakk seg tilbake. Vi er langt bedre utstyrt med jaktredskaper enn de første nordboere og vikingene. Våre ildstaver gir oss en stor fordel.

  Det begynner å lysne, klokken er justert, men hjorten har tydeligvis ikke fått med seg at vi ønsker lysere morgen, og mørkere kveld. Jegeren studerer nysnøen i fjelltoppene.
  Med ett åpenbarer viltet seg i en lysning i skogen. Hvor kom de fra? Av og til står de der som om de er plassert fra oven. Jegeren studerer byttet og hever ildstaven.

  Den røde prikken i kikkertsiktet holdes høyt på bogen, og et dempet pjoff kan høres i skogen, en tomhylse treffer lyngen,  det blir stille i ca ett minutt, et nytt pjoff kan høres, nok en gang treffer en forniklet tomhylse skogbunnen. Tilbake på myra  med spredt furuskog ligger to flotte hjortedyr med avklippet livssnor.
  De blyfrie kobberkulene gjorde en perfekt jobb nok en gang
  De to hjortene er døde, men fortsatt vakre og visuelle, deres skjønnhet vil aldri dø. Deres mystikk vil danse i morgentåken på fremtidige jaktturer.

  Ydmykt setter jegeren seg ned til de varme byttedyrene, stryker de over hodet og føler en takknemlighet som kommer helt fra hjerteroten. Takknemlig for de flotte dyrene, og for at alt gikk bra.

  Idet jegeren studerer sitt bytte kommer en staselig bukk luntende rett imot, bukken stopper opp, jegeren løfter gevær, men lar den unge kronhjorten få vandre videre. Den skal få holde sin konsert i flere år fremover, dens tid var ikke kommet riktig enda. Eimen fra bukken bekrefter at jegeren vurderte vinden riktig.

  Lukten er unik. Lukten av frihet, glade dyr, vakre dyr, nydelig og naturlig . helt fritt for stress og giftstoffer. Helt rent.
  Hjortefall er høst, det er lukten av vakre dyr og nydelig kjøtt.


  Jegeren har tatt liv, -jegeren har høstet.
  #hjortefot #hjortejakt #jakt #kjøtt #viltkjøtt #jeger #skjønnhet #sako #beretta #zeiss #steiner  Linn Therese Dagsland

  28.10.2015 klokka 21:14
  Ønsker å takke deg for at du gir meg lesestoff denne onsdagskvelden! Superdupertakknemlig for at akkurat DU blogger <3 Ønsker deg en fantastisk kveld videre!

  Skriv en ny kommentar

  hits