• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 2

  Minste Hjortebukken 2016  :: Tidligere vinner av konkurransen ::
   

  Etter en jaktsesong uten bukkekonkurransen har jeg blitt kontaktet av flere personer i jegermiljøet, forskermiljøet, og organisasjoner som savner dette fokuset på riktig avskyting.


  Jeg har derfor valgt å kjøre igang .....

  MINSTE HJORTEBUKKEN 2016

  • All felt hjort som skal delta i konkurransen skal være vill hjort
   som er felt i Norge i tidsrommet 1/9-2016 -23/12-2016
  • Bukken må være 2,5år eller eldre.
  • Bukken må fotograferes , og bilder må sendes til oppgitt e.postadresse.
    

    

  Lyst til å delta?, da sender du en e.post til kristian[a]hjortefot.com med følgende innhold.

  1. Bilde av bukken (i passelig størrelse) (Vær vennlig å ha litt fokus på ryddige bilder av en karakter som tåler publisering.
  2. Bukkens vekt
  3. Sted for fellingen
  4. Navn og adresse
   (kun fornavn på skytteren vil bli publisert i konkurransen)

   

  Alle kan i teorien vinne, det blir avstemming som avgjør hvem som går til Bukkefinalen (5 kandidater), etter det vil en jury velge en vinner. Gode bilder kan derfor være en fordel om du vil nå helt til topps.Sørg for å ha bilder som viser geviret og bukkens størrelse tydelig.

  Juryen vil velge ut den kandidaten som kombinerer riktig avskyting og et godt bilde av jakta. Som nevnt, bildet kan være helt avgjørende.


   

  Konkurransen og premien blir tradisjonen tro sponset av SCHOU VÅPEN AS


  Premien har en verdi på kr 5349,-


     Erik A. Skjoldal

  04.10.2016 klokka 10:05
  Flott tiltak med å sette fokus på å ta ut små bukker. Tommel opp fra meg. Kan nevne at eg i fjor felte en liten 2,5 års bukketass på 42 kg. Den blei felt tidlig i desember.

  FK

  30.10.2016 klokka 15:24
  Applauderer dette tiltaket! Problematikken omkring feil eller dårlig seleksjon av vilt starter med mangelfull utdannelse av nye jegere. Dette gjelder for alle arter av hjortevilt i Norge. Sammenlignet med f.eks. Tyskland, Østerrike, Sveits, Danmark og til dels Sverige er vi for dårlige til å utdanne jegere som har god nok teoretisk kunnskap om riktig seleksjon. For å bestå jegerprøven i f.eks. Tyskland stilles det betydelig større krav til teoretisk og praktisk kunnskap omkring seleksjon og forvaltning, i tillegg til alle aspekter ved jakten. I Norge er ofte den enkelte jegeren overlatt til seg selv når det gjelder å tilegne seg kunnskap utover det som læres bort i jegerprøvekurset. Det er et hav av teoretisk litteratur omkring bl.a. seleksjon og forvaltning som er tilgjengelig for den tysktalende jegeren. Til sammenligning er tilsvarende norsk litteratur nesten fraværende. Dette viser etter min mening ikke bare mangelen på kunnskap blant mange norske jegere, men også i hvor stor grad det prioriteres å tilegne seg slik kunnskap. Utover dette er det ofte dårlig samarbeid mellom to eller flere jaktterreng om forvaltningen i Norge (selvsagt finnes det unntak). Totalt sett bør forvaltningen fokusere på god seleksjon over store landområder over lang tid.

  Skriv en ny kommentar

  hits