• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 0

  En tidlig oktobermorgen

  Frost, brunstbrøl, og en lys morgen på utkikk etter hjorten.
  Det hadde gått langt og lenge ut i jakttiden. Det hadde vært stang ut gang på gang. Slikt gjør noe med deg som jeger, og ikke minst som person. Du blir litt rastløs, litt usikker, og bare venter på at boblen skal nå sitt klimaks og sprekke. Bare en hjort med et perfekt velretta skudd er nok. Bare det er perfekt.

  Denne morgenen snudde alt, Myrpys lov ble forkastet, vrengt og spyttet på.
  To hjorter, en mellomstor, og en liten kommer vandrende mellom dødt rimdekket gress, bjørkekratt og ugress.Jeg anslår avstanden til det minste dyret til ca 100 meter, stiller den nye Zeiss V8'n ned til ca 16X forstørrelse. Jeg ligger stødig som fjell med GRS-stokken mot skulderen. Den fine røde prikken finner sin plass høyt i bogen. Shmack! Den minste hjorten klapper sammen på stedet. Livssnoren ble klippet rett av.

  Den andre hjorten sprinter lett unna, og vandrer rastløst mellom åpne områder og  noen bjørketrær som står klyngevis.
  Jeg vurderer det til å være ca 50 meter lenger unna, og gir ASV'n noen klikk slik at den er klar om den andre hjorten skulle finn på å stille seg lagelig.

  Og det føles som timer, de små minuttene det tar før denne hjorten stiller seg med full bredde mot meg. Jeg sikter høyt i bogen,  og hjorten ligger på stedet før lyden fra kula får rullet gjennom fjellsidene. Trophy Copper fra Federal har nok en gang gjort en strålende jobb.

  Det var en fantastisk doublè -- Nå var jeg endelig i gang, jeg også.
   


  Den største hjorten, fjorkolle på 40kg . Helt perfekt uttak.  Skriv en ny kommentar

  hits