hits
 • Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 0

  Villsvinfeber i Koszalin

  Polen, mange tenker på polen som et litt kjedelig, trist og grått land.
  Men særlig lenger unna sannheten går det altså ikke an å komme.

  Polen er det jeg vil kalle et fantastisk land, store landbruksareal , flotte veier, og natur. Og det var naturen, de store eike og bøkeskogene som skulle være rammen rundt denne turen.

  Inni eikeskogene finner vi det jeg uten tvil vil kalle for det tøffeste og mest sjarmerende viltet. Tøff i trynet og lynrask i bevegelsene. 
  Villsvinet.

  To dager med action ventet.
  Og forberedelsene startet for lenge siden med innkjøp av det ultimate allroundkikkertsiktet, Zeiss Victory V8 1.1-8x30 og montering av A-TEC sin nye munningsbrems.
  Riflevalget ble Sako Finnlight i kal .308win , den børsa har jeg faktisk felt en grisestor Keiler med før, den gang i Kroatia.
  Patronene (flertall) var av typen Sako Superhammerhead 150grain.
  Den går styggpresist i min rifle, og har god effekt i villsvinet.

  Slik er ofte utsikten fra en vanlig post på drivjakt i Polen. Det skjer fort, veldig fort. Men det hender at det ikke skjer noe som helst også.

  Nydelige høstfarger, og det var like før grisetoget kom utpå, men de vinklet av rett foran meg. Her var både jeger og munningsbremsen klar for ildgivning. Men måtte nøye oss med å høre grisene.

  Super post, men desverre, postene som er som snytt ut av Villsvinfeberfilmene er ikke nødvendigvis de beste. Men du får følelsen av å være i skikkelig villsvinbiotop.

  Så skjer det, jeg står på århundredets trangeste post, veien er like bred som tre mellomstore villsvin i bredden. Og der kom det to stk überlaüfere i god fart.

  Idet den første grisen bykser inn på veien går skuddet, ladegrepet går på innstinkt, og gris nummer to får skuddet omtrent samtidig som den første når bakken.

  Og da var min første doublé på villsvin et faktum.
  Men det viktigste her er som vanlig at grisene stupte uten å vite hva som skjedde. På drivjakt er det en stor fordel med trening i forkant. Du må kjenne riflen, og den må passe deg perfekt. Samtidig gir skudd rett bak øret knall og fall.

  Etter vekslende vær og actionfylte drev gjorde det godt med innlagt matpause, god suppe med brød, cola og noen dessertkaker som smakte likt alle ihop.

  Det var mye rådyr i terrenget. Geiter og killinger var lov å felle. Jeg hadde aldri skutt rådyr før, så nå var jeg veldig innstilt på å debutere på ny art.  Men for en som ikke er vant til rådyr er det liten forskjell på rågeit og råbukk uten gevir.
  Jeg så et rådyr komme sprettende, justerte opp på 3-4 i forstørrelse, og så ingen antydning til bukketegn.
  Og resten gikk som det gikk.

  Denne turen til Polen vil jeg trolig aldri glemme.

  Takk for turen !  Skriv en ny kommentar