• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 5

  Liten ulv på kveldstur

  4

  Hund + snø = sant



  Sjekk den gleden, den entusiasmen, det blikket. Blikket av et kjempegodt forhold til snø. Snø er gøy, snø er reint, snø er basis av glede for oss nordmenn, og våre hunder. Snø er norges sjel.
  Som en ulv, herjer i snøen, kaver og hopper i en egen deilig tilstand.

  Løper vilt rundt og bare elsker livet, som norsk elghund i norsk natur.





  #elghund #snø #vinter #norge #norway #grunnfjellet #hjortefot

  0

  Trøtt Elghund Grå

  Etter en lang dag i snøen var det en slunken og trøtt miniulv som la seg til under bordet :)




  #hund #elghund #hjortefot #jakthund #vinter

  4

  Kveldstur med gråfrøken

  0

  Norsk Elghund Grå

  11

  En hund er ikke bare en hund!



  En hund er ikke en ting, det er et familiemedlem, uerstattelig sådan.

   

  Debatten i kjølvannet av det tragiske hundedrapet i Rogaland ulmer fortsatt i kommentarfeltene. Reaksjonene har vært sterke, det er skrevet mye hat i begge retninger.
  Det som har provosert meg mest i debatten er at det fins folk synes å tro at enhver hund som er løs er fritt vilt. Det har gjort meg opprørt, og sint. Det er mange følelser som river i kroppen når urett begås, det er en av årsakene til engasjementet i denne saken, folk bryr seg.

  Ordet båndtvang surrer seg rundt argumenter fra de som mest sannsynlig ikke liker dyr, eller aldri har hatt hund i familien.
  Saken i Rogaland er en politisak nå, politiet tar dette på alvor.

  Det vi vet utifra det som har kommet fram i media er at en person (som påstår at han er bonde) kjørte ned til en kar som stod og fisket, gikk av ATVen sin og skjøt en unghund som kom han i møte for å hilse.
  Det er det vi vet som følge av mediaomtalen i saken. Det var ikke direkte angrep mot bufe, det var ingen aggresjon mot mennesker, eller dyr, det var ikke for å avverge.
  Men som nevnt, dette er det media har skrevet, og jeg håper som sagt at det norske rettsvesenet tar saken på alvor og får fram hele sannheten.

  Han som skjøt har kommet med sprikende uttalelser, (om vi skal tro artiklene i de forskjellige avisene) der han blant annet har sagt at dette var gjort for å unngå at hunden skulle angripe.
  En hund som var i nærheten av sin eier, en hund som lett kunne opptas om det var behov for det.

  Det at hunden ikke hadde bånd er sjølvsagt ikke greit med tanke på bestemmelsene om båndtvang, men det forvarer ikke handlingen til personen som drepte noens hund, et familiemedlem.
  Om saken er slik den fremgår er jeg skremt, skikkelig skremt av hvor løse personer kan være på avtrekkeren. En person som skyter en hund i affekt bør ikke få være våpeneier. Skytevåpen er beregnet for jakt.

  Det å skyte en hund bare fordi den ikke går i bånd er totalt uakseptabelt, når man i tillegg ikke viser anger eller sympati viser det en mangel på empati og respekt for liv.
  Slike hendelser viser holdninger som de fleste våpeneiere tar milevis av avstand til.
  Det er ikke bare en hund, det er et fullverdig familiemedlem for mange. Mange hundeeiere, meg deriblant betrakter hunden som en unge, et dyr som er avhengige av oss, et dyr som aldri svikter oss.

  I det siste har flere kommet med innlegg hvor de stiller spørsmålstegn rundt oppmerksomheten saken har fått, det har kommet drapstrusler mot gjerningsmannen. Enkelte har reagert med avsky mot at det ble arrangert fakkeltog for hunden, jeg ser på det som viktig å verne om de verdiene vi vil ha i samfunnet, og si ifra når urett blir gjort. Det dør barn av sult over hele kloden, det er krig i store deler av den arabiske verden, men det betyr ikke at vi ikke skal bry oss om dyrene våre. Det betyr ikke at vi skal lukke øynene for den urett som skjer i vårt eget land.

  Lars Monsen har tatt et oppgjør med holdninger i en næring som jeg stort sett har sett opp til, og en dag vil bli en del av. Lars Monsen har mye rett i det han skriver, mens noe av det bærer preg av å være skrevet i sinne, jeg liker ikke generaliseringen av de som driver med sau.
  Det er faktisk ikke alle sauebønder som går rundt i den grønne FK-dressen sin og hater hunder. Jeg er sikker på at nesten alle bønder er glade i dyr, det sier seg selv. Det er hverdagen deres, og de gjør en formidabel innsats for at du og jeg skal få mat på bordet, og velstelte bygder.

  Som du kanskje har forstått, jeg er hundeier, og har alltid hunden i bånd, jeg har en jakthund som har blitt avlet fram til å spore opp og finne vilt.
  De har sterke instinkter og forstår faktisk ikke at sauene ikke vil leke. Og det er noe alle må ta på alvor, bare så det er nevnt. Når hunden min skal få rase fra seg bruker jeg ei 25m langline, eller innhegning.


  Jeg liker sauer, jeg har selv tenkt å drive med sau når jeg engang tar over driften på gården. Men det kunne ikke falle meg inn å avfyre skudd mot hund eller rovdyr uten å prøve alt annet først. Og jeg ville trolig blitt toalt knekt om jeg måtte gjøre det, det hadde blitt en stor belastning. Derfor blir man opprørt når folk presterer å si at mannen som skjøt var i sin fulle rett.

  Hva om en unge glemmer å lukke ytterdøra og famliehunden tar en tur , tilfeldigvis i nærheten av sauer? Man skal ikke gå rundt og være redd for triggerhappy personer med null respekt for andres hunder skal finne på å skyte i "selvforsvar" . Så her håper jeg at vi får en grundig dom, som kan styrke hundens rettigheter, og at vi får klare retningslinjer på hva som er nødverge og hvor grensen går.


  Men denne saken er for prinsipiell viktig til at vi blander inn brudd på båndtvangsbestemmelsene i debatten, dette er først og fremst en verdidebatt.





  Jeg ville ikke byttet min hund mot alle penger i verden, hunden betyr så altfor mye mer for meg.



  Si gjerne din mening i kommentarfeltet :)

   





  #hund #hundedrap #rettferdighet #vold #media #blogg #dyrevelferd

  0

  Hjortesniking

  Kriblende kropp.. full av jaktlyst. Men likevel en stor dose forståelse for at stillhet er alfa og omega.

  #elghund #hjortejakt #jakt #hjortefot

  1

  Min vesle ulvefrøken

  0

  Elghund på lading i tordenværet.

  2

  Fornøyd hund

  0

  Poserende hund

  2

  Norsk Elghund

  Kveldstur med Sita.


  #hund #elghund #hjortefot #jakthund

  2

  Bursdagshund !!

  Min lille elghund fyller 6 år i dag. Like fresh som da ho var valp, leken, god og snill. En skapning som betyr alt for meg, verdt mer enn alle penger i verden.

  Gratulerer med dagen Sita !!

  4

  Gråhund uten bakkekontakt.

  1

  Elghund og hjort



  :: Sett fra en elghunds perspektiv ::



  #zoom #elghund #hund #foto #canon


  0

  Grått er flott :)

  // Gråpus i haglbyge //

  1

  Hjortefot: Ny dobbeltseng

  .....Til min kjære lille gråfrøken.

  Gråfrøken har plass til en staut hannhund nå :)

  8

  NORGES NASJONALHUND

  16

  Nasjonalhund i blåvær

  Blåfarge er noe jeg vanligvis forbinder med egoisme og kynisme.
  Men i dag var det unntak fra regelen.
  Og gråhund i blåvær blei bra :)

  .

  #hund #elghund #hjortefot #jakt

  0

  To gode venner !

  Denne MMS'n kom syngende inn på samsungen rett etter at hund og fører hadde passert viltkamera.

  0

  Sovehund

  Trøttulven

  0

  Canagan - Nytt hundefôr

  Dette hundefôret falt i smak hos den grå. Høy andel kjøtt, fra hjort, hare og and.

  Made in Scotland !

  3

  Slurp-slurp



  Til og med en liten ulv trenger vann ;)

  3

  Typisk grå elghund

  Snur baken til idet bildet blir tatt.


  #elghund #hund

  1

  Ulv i skumring

  0

  Norsk Elghund grå i solnedgang

  Et knippe bilder fra kveldens tur ...

  :: Stolt elghund poserer ::

  :: Kommer det folk? Eller en hannhund? ::

  :: Strandhund grå ::

  :: Her har nok en attraktiv hannhund markert ::

  :: Norsk elghund grå, klør seg inn i solnedgangen ::



  Norwegian and American readers, have a nice weekend!

  Stikkord:
  Les mer i arkivet » Juni 2016 » Mai 2016 » April 2016
  hits