• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 0

  Norma Ecostrike

  I høst skal jeg prøve ut Norma Ecostrike i 9,3x62 på hjorten.
  Både under culling på innmark og på jakt.
  Jeg pleier som regel ikke å skyte hjort før oktober, men det føltes likevel som om det ikke ville løsne.
  Det blir mørkere, tidligere, enda tidligere. Altfor tidlig.

  Jeg liker best morgen-økter på hjorten, tidsrommet der natt blir til dag. Sløret som letter, det som i halvmørket var levende dansende dyr utpå myra, de blir omgjort til stikkende einebusker igjen.

  Men nå skulle det culles. Eller utføres avskyting som det heter på norsk.

  Da er det innmark rett før mørket låser øyet ditt ute.


  Hjelpemidler: Zeiss V8 4.8-35x60 , GRS SporterVarmint, Zeiss PRF og A-TEC Megahertz+
  Og selvsagt Norma sin Ecostrike i 9,3x62

  Ved hjelp av appen ble riktig avstand justert.

  Og dyrene kom utpå idet mørket senket seg. Mot mørk bakgrunn var det godt med premiumoptikk fra Zeiss. Stedet ligger i en dal med plantefelt som bakgrunn.

  Jeg fant et lite dyr i siktet, lå og vurderte lenge, sjekket bakgrunn, dobbeltsjekket bakgrunn. Justerte forstørrelsen til mellom 15-18x . Kompensatoren var klargjort.

  Rødpunktet hang på bogen. Stødig anlegg med tofot mot mosedekket bakke.

  Skuttet poffet ut, og innslaget fulgte. Dyret falt som en sekk på stedet. Jeg var forbauset over den utrolige effektive dempingen i MegaHertzen. Det var en helt ny demperopplevelse.

  Da var første felling med Ecostrike unnagjort.

  Jeg hadde forventa mer søl da jeg så utgangshullet. Men ble positivt overrasket over hvor snill kula var mot maten. Dette er felles for moderne kuler uten bly.

  Absolutt godkjent!

  0

  Jaktfelt 2017

  Omtrent så glad blir man av å vinne klasse B under et jaktfeltstevne.

  0

  Norrøna recon synkroflex Pack

  Jeg har lenge tenkt å skaffe meg en skikkelig sekk for de lange jaktturene. Hittil har jeg stort sett jaktet i nærområdene og egentlig sjelden brukt sekk under jaktutøvelsen.

  Men jeg fikk invitasjon til ei jakthelg med gode venner i et avsidesliggende terreng der man kun klarer å få hjem det flotte viltkjøttet ved å partere, pakke i sekken og bære det til gards.

  Så da falt valget mitt på Norrøna sitt flaggskip innen jaktsegmentet. En kraftig og solid sekk med et vell av praktiske lommer og løsninger.

  Geværet kan du forøvrig plassere og feste på den siden du ønsker.

  Det var en fuktig dag, en meget fuktig dag. 5-6 timer i ulendt, bratt og glatt terreng.
  Men strammemulighetene, reguleringene på ryggpartiet og skuldrene gjorde at sekken hang som klistra til kroppen. Til og med der jeg måtte klyve opp i bratte lia på alle fire. Og rifla satt tight og fint på sida.

  Nå er dette første turen. Men sekken framstår som praktisk og behagelig.

  Neste tur får vi håpe at det blir fangst og bør i sekken. For det tror jeg går strålende.

  Eneste ulempen med denne sekken, som med andre store sekker. Man blir nok det nedlessede muldyret i gjengen ☺

  Kan virkelig anbefales til reinsjegeren og hjortejegeren som har lange og bratte turer.

  0

  6XC - Presis gåsepatron!

   

  Deilig patron, for den sære  !
   

  Den vesle vakre, den lille hissige, men ikke uhøflige rakkerungen i 6mm-familien.
  Jeg begynner så smått å bli skikkelig glad i den.
   

  Vårt første møte på skytebanen var ikke helt etter boka, tre fire skudd satt riktignok så og si i samme hullet. Femskudd på ca 20-25mm, og så kom det som man her på vestlandet kaller "ei skikkeleg floge".  Altså plutselig en nier, eller gud forby en åtter. Og det berre kasta mer og mer med fabrikkammunisjonen.

  Da må alt sjekkes, av med Zeissen, sjekk montasjene, sjekk om det er olje mellom løp og låskassen. Puss løpet, og prøv på ny. Denne gangen ble det testa på papp, og det var da jeg oppdaget urunde hull i skiva. Det var på en måte en lettelse, samtidig kom det nye spørsmål, er det noe galt med løpet? Neppe, det er jo Schultz & Larsen-pipe, så det er utelukket. Det siste jeg mistenkte var matchammunisjonen, og det var akkurat der feilen lå.

  Kronografen viste at 105grainskula kun hadde 867 m/s ved munning. På emballasjen (som forøvrig kun er veiledende) stod det at den skulle ha 920 m/s.
  Ifølge de som bruker kaliberet er lettere kuler og hastigheter mellom 980 og 1050 m/s idealet. Og 105grain i den hastigheten er som Erna Solberg i trapes, kan faktisk velte.

  Løsningen var følgende, kjøpe DIE-sett (uttales forøvrig: dy:set) , N550krutt , tennhetter, Sierrakuler, type Matchking 70grain, jeg hadde 100 tomhylser fra Norma. Nå er jeg så heldig at jeg har en "ekstraonkel" som er rivende god i ladefaget.
  Uten hjelp hadde det blitt fortvilelse, mine ladeegenskaper er like gode som svømmeegenskapene til en skiftenøkkel.
  Takk Onkel Jostein.

  Og av seks gode og presise ladninger i stigende kruttmengde fant vi en som samlet tre skudd på klistrelappen, altså under kronestykket.
  Noe kan altså måles i penger likevel.


  Nå kunne nok testskytingen vært mer perfekt, da det var kraftig sidevind som varierte i styrke hele tiden.
  Ladning med 40,5grain N550 gjorde seg best, som du ser på bildet over.
  Den hadde forøvrig utgangshastighet rett rundt 1000 m/s. Flattskytende nok til gåsejakta får man vel si.

  Dette er en benchrestpatron som i tillegg til langholdsegenskapene har alle forutsetninger for å bli en yndet rev, gås og rådyrpatron i Norge.
  Kanskje også som patron til hjort, og reinsdyr i de land der det er lov.  Dette bildet er to år gammelt, og ble tatt rett før jeg høstet to flotte og kjøttfulle gåsefanter.


   

  Snart er det gåsejakt- Både jeg og 6XC'n er klar.

     #A-TEC  #ZEISS #SCHULTZLARSEN #GÅSEJAKT #6XC

   

   

   

  4

  Aimpoint Micro H2 + Sako Finnlight


  Tilleggssikte på min Sako 85 Finnlight.  Jeg bør være fornøyd med denne samlingen på skyteprøva, 5 skudd i forholdsvis raskt tempo, (ca 10 sek) Sittende skytestilling. Sako 85 Finnlight kaliber .308win med Federal Trophy Copper 150grain.

  Det er helt fantastisk å skyte med Aimpoint, begge øyne åpne, full oversikt. Og med siktet i smekker montasje veier børsa fortsatt under 2,8kg. Skikkelig hendig lettvektspakke.

  Bare for moro blei skyteprøva utført i alle stillinger med begge riflene ;) Samlingene fra stående stilling ble noe mer spredt, men jeg er imponert over samling med det nye rødpunktsiktet Micro H2 fra Svenske Aimpoint uansett skytestilling.


   

  0

  Torridon fra Härkila  Härkila Torridon, for den som vil ha stilfull jaktbekledning

  Eg skal driste meg til å sette nokre fjelldollars på at mausermafiaen i sin grøne FK-dress, med 20pk elite i brystlomma og med grasstrået på tvers i kjeften syns at dette her er noko forbanna jåleri.
  Sånn dei driv med i byane. Ja du veit, dei som ikkje meistrar å drikke kaffikopp utan ein skvett melk  oppi.
  Dei køyre sånn bil som kun brukar straum og. For å ikkje gløyme kildesortering og piggfrie dekk.

  -Skal du dra hjorten heim med slipset? Syns eg høyrer det på skytebana. Han står der i altfor trang dongeri, mokkasinar med nedtrakka hæl, utvaska beige t-skjorte med kamuflasjemønster danna av svetteringar på storleik med eit middels vatnhol på den russiske tundraen, og han snakkar om stil.
  Godt nøgd med å ha prikka 5 skot in sirkelen på reinsdyrblinken på åttande forsøk, det er det egentleg freistande å berre smile :)

  Eg pleier å svare at jakt er litt som ein fest for meg, og ingen har vel som målsetting å sjå ut som ein dass på fest, eller sjå ut som ein takticool harrytapp som eigentleg er meir kledd for krig enn jakt. Eg jaktar ikkje nødvendigvis ikkje for å skyte noko, eg jaktar for meistring og oppleving. Det å snike seg innpå den store hjortebukken høgt i fjellet er kanskje det gjevaste eg veit. Berre sitte og sjå bukken i sitt rette element, og ikkje minst at han ikkje har oppdaga deg.

  Det handler om at jakta for stadig fleire av oss handlar 99% om opplevelse og minner. det etterlater 1 % til broderlig deling på skuddet og smellet.
  Handverk, skikkelig produkt både på bekledning og oppgradert treverk på riflestokk betyr faktisk noko, ellers hadde aldri produsentene gidda å lage stilfulle artikler.

  Livet er altfor kort til å ikkje følge draumane og hjartet.

  Her snakker vi flott bekledning, med matchende lys skjorte. Et passende slips gjør deg til sentrum både i selve jaktutøvelsen og festen etterpå :)

  Stilig :)
   

  0

  Fylkesmesterskap i Jaktfelt Sogn & Fjordane

  Det var perfekte forhold, under vårsola og lunefulle vindkast innerst i Kjøsnesfjorden, Jølster.
  Mange deltakere, sjokoladekake, brus, gjensyn med kjentfolk. Løypa ligger i mektig natur som få stader i landet kan oppdrive maken til.
  Rammene var perfekte.

  Pudderføyka stod nedover fjellsida.

  Hold 5 og 6 , på blinkene nærmest var det hjortekalv (sittende skyting), og på det lengste holdet var det ulv. (liggende skyting)


  Rype og reveblinker. Fantastisk god stemning i laget.  Den som gliser mest, skyter faktisk også best :)


  Må jo si at det gikk over all forventning :)     #hjortefot #jaktfelt #njff #jølster #fylkesmesterskap


   

  0

  GRS på plass !  Da var GRS-stokken montert på min Schultz&Larsen M97-DL.
  Og som du ser, testskyting fra 180meters hold gikk absolutt greit :)

   

  #jakt #grs #hjortefot

  0

  CARL ZEISS   

  0

  Z8i

  1

  Beretta Silver Pigeon

  Jeg har i mange år vært uten hagle, så nå var det på tide med ny ildstav til småvilt og rådyrjakt.
  Hva skal en så velge der ute? 

  Etter å ha sett på forskjellige hagler, og synset litt frem og tilbake falt valget på ei velbalansert Beretta.  Etter å ha testskutt med Hevi-Shot Dead Coyote (rev og rådyrhagl) og IMPACT Tungsten Matrix nr 6(for matfugl) så tror jeg at vi blir gode venner.
  Gleder meg til noen runder på skytebanen.
  Med HEVI-SHOT Dead coyote i grov størrelse og 1/2 choke på 35 meters hold. Tror at rådyret hadde stupt i smellen der ja :) Trolig enda bedre på normale haglehold på ca 25 meter. Hevishot og tungsten krever åpen trangboring, så jeg bruker 1/2trangboring i det øverste løpet og 1/4 trangboring i det nederste.


  Blir moro å prøve fremover :)


  #hjortefot #hagle #beretta #silverpigeon #tungsten #hevishot #rådyrjakt #småviltjakt

  0

  Beretta Active Mars jaktdress

  De siste årene har jeg brukt Norrøna RECON til allroundjakt, den har vært ypperlig i fuktig klima og til de mest krevende turene. Den dressen elsket jeg, og elsker fortsatt. Den er rå.

  Men det er jo alltid gøy å prøve noe nytt og utvide jegerhorisonten. Nå har italienske Beretta kommet med en rekke modeller i sin 2015-kolleksjon. En av disse er BERETTA Active Mars. Og nå har Beretta virkelig lagt seg i selen for å få på plass riktig passform for skandinavisk anatomi.

  Ved første øyekast ganske unik, og ved andre øyekast enda mer unik. La oss begynne med jakken.
  Hetten er akkurat slik den skal være, ergonomisk og litt stretch,  den sitter godt og beskytter mot vær og vind. Den kan selvsagt også taes av om du ønsker det. Under armene er det luftemuligheter.

  Radiolomme med vanntett hull for antenne, ja vanntett. Det kan virke som om membranen klemmer rundt antennen og har hittil ikke sluppet inn en eneste dråpe vann i radiolommen. Lommen passer akkurat perfekt for Zodiac TeamPro Waterproof.

  Glidelåsene er solide og vanntette selvsagt. På denne jakka er det endel lommer, og dertilhørende glidelåser. Alle de forskjellige lommene må bare oppleves, det er litt som en ny mobiltelefon der du oppdager nye funksjoner de første gangene du bruker den. Dressen passer like godt til en småviltjeger som en storviltjeger.

  Jeg elsker rygglommen, der stapper jeg hansker, ekstra lue, viltkamera, thermos, tau og niste, gjerne samtidig. Joda, det er fullt mulig ;)
  Og skulle det bli klamt så drar du ut armene og bærer jakken som en ryggsekk. Det er integrerte skulderreimer inni jakken.

  Buksen er velsignet med integrerte, men avtakbare bukseseler, og ryggparti i pustende 3Dmesh (som Beretta kaller det) og en fantastisk glidelås som går nedover lår og legger, noe som kommer godt med under bratte transportetapper på varme høstdager. Forrige helg var buksen med på sauesanking i bratt terreng, selvsagt en av få solskinnsdager, da var det rett og slett deilig å kunne zippe ned og få total utlufting.

  Dressen er vindtett, og helt vanntett. Den har en overflate som er meget støysvak, den fremstår samtidig som meget solid og gjennomført.
  Jeg er sikker på at vårt vennskap vil vare lenge og holde det varmt  i lange våte,kalde,-høst og vinterdager i hjortelia.

   
   
  BUONA CACCIA
  ...skal ifølge google bety : God Jakt     ...på italiensk :)  #beretta #hjortefot #jakt #hjortejakt #mote #natur #friluftsliv

  1

  Ingen gås i kveld heller...

  Så da blir det bilde av utstyr :)

  1

  Zeiss VICTORY V8 4,8-35x60

  Det var med stor spenning og sommerfugler i magen jeg satte kursen østover for å testskyte nye Zeiss V8  4,8-35x60.

  Og allerede da jeg kikket gjennom den første gangen kom følelsen, følelsen av at "sånn må jeg ha"

  Forstørrelsespekteret er unikt, du ser faktisk flua på blinken. Linsene er av typisk Zeisskvalitet, skarp som en nyslipt bunadskniv.

  ASV+ har blitt en revolusjon innen optikkens verden. Og nå skulle den testes fra 100 til 705 meter.

  Med ring 006 til 6,5x55 Norma Diamondline var det innskyting på 100meter. Og systemet fungerte upåklagelig, det var bare å løfte og vri seg opp på oppgitt avstand. Spot on hver gang ☺

  Riflene vi brukte var Blaser R8 av forskjellige modeller, de fleste i 6,5x55, men også en sigar av en patron .338LapuaMagnum , Riflene hadde GRS-stokk , Zeiss V8 og A-tec sin nye Hertz.

  Det var skikkelig moro å prøve dette vidunderet fra Zeiss, så det blir nok lite ferie neste sommer også ;)

  Kikkertsiktet kommer til Norge litt senere i høst.

  0

  Sako 85 Carbonlight  Sako 85 Finnlight har de siste årene tronet på toppen som letteste jaktrifle med sine 2,6kg (.308w)
  Men nå har finnene klart kunststykket, å lage noe lettere som fremdeles har en kraftig kvalitetsfølelse.

  Denne stokken likte jeg :)

  0

  MERKEL RX. HELIX ALPINIST  Ikkje tru at havesjuke er noko som forsvinn etter å ha prøvd denne rifla. For å gløyme fortreffeligheita, smidigheita, det elegante og geniale med denne rifla må du tygge nokon doser kognitiv dissonans og svelge unna. 

  Kva har den her rifla som min Sako 85 Finnlight, og Scultz&Larsen Victory 97DL ikkje har? Eg er bortskjemt med kvalitet frå før av, so no må eg snart lære å halde meg vekke frå slike freistingar.

  Eg har aldri vore nokon stor fan av retrekkarrifler, mest av alt fordi eg har det eg treng i våpenskapet, og frå før har eg kun prøvd Blaser R93 og R8. Velskytande og fine jaktgevær. Løpsbytte, topp presisjon, alt eigentleg. Men dei har ikkje hatt den faktoren som gjer at dei er eit must i mine hender ein oktoberdag i hjorteskogen.

  Men alt kan snu, sola snur, vinden snur, politikarane snur og havesjuka kom over meg etter første tur på skytebana med Merkel sin Helix Alpinist i kaliber .308w
  Allereie då eg fikk rifla i hendene kjentes det heilt rett. Ho har balanse som får ei skilpadde til å virke ustødig. Og det korte ladegrepet med 1:2 utveksling, heilt nydeleg.
  Eit deilig avtrekk som bryter stillheita ved 1kg trykk. Oppspennaren gjer at du kan gå med patron i kammeret og framleis være 100% sikker. Akkurat som på andre rettrekkarar.

  Det som er hovudskilnaden på Helix kontra andre rifler i same konsept er verktøylaust pipebytte, eit pipebytte som tek under ti sekund om du har hast. Du tek av framskjeftet, vippar ned ein hendel, og dreg ut pipa. Skal du byte kalibergruppe f.eks frå .223 til 9,3x62 let du sluttstykket stå framme når du gjer dette, då sit sluttstykkehovudet igjen i løpet. Ingen fikling.

  Treffpunkt før og etter løpet har vore ute av låskassa. På Merkel Helix sit montasjen på låskassa og er soleis avhengig av eit system som gjer at pipa monterast likt kvar gong. Og der ser det ut som om Merkel har full kontroll. Under siste turen på skytebana vart det prøvd fleire skot etter demontering og montering. Treffpunkt vart ikkje forandra.

  På papiret skriv Merkel at den er testskoten med 170grain Vulkan. Og truleg er pipa mest eigna til tyngre kuler enn dei eg prøvde i på bana i dag.
  Eg prøvde Sako Speedhead 123grain, Sako Superhammerhead 150grain, Federal Trophy Copper, og Sellier&Bellot 124grain, og NP trainer 150grain.

  Overraskande nok var det den minst kostbare ammunisjonen som samla best . Eg kunne lagt i ein av kvar type og skote storviltprøva utan problem.


  Fem raske skot med pipebytte halvvegs,  Sellier & Bellot 124grain. cal .308winchester. To skot, so pipa ut og inn, og tre skot.

  3PN5b-x3Sp

  Mekanismeutprøving, eg har aldri prøvd noko lignande, aldri. Og ja, alle skota traff der eg sikta. Helix leverast med treskostsmagasin som standard, men femskotsmagasin er tilgjengeleg som ekstrautstyr for dei som skal på drivjakt. Helix Aplinist har justerbar kolbe for dei som treng det. Praktisk om ein skal bruke forskjellige siktemidler med forskjellig montasjehøgde.


  På låsekassa er det integrera/freste spor for kikkertmontasje, du kan velge akkurat kva montasje du vil bruke, du er ikkje låst til ein dyr orginalmontasje.
  Kort, hendig, smekker, genialt pipebytte, tysk presisjon og kvalitet.

  Like fin i det norske høgfjellet som på grisetur nedover i europas lauvskog.  Konklusjon:  Bestilles snarest.


  0

  ZEISS VICTORY SF

   Dette er det råeste jeg har sett gjennom noensinne!  Håndkikkerten for den som vil ha det skarpeste og klareste blikket i jaktterrenget.
  Ergonomien er i en egen liga, balansen likeså. Her har Zeiss laget et mesterverk, igjen.

  Jeg har sett gjennom mye kvalitetsoptikk, men den her har jeg aldri sett maken til !

   

   

  Kjøper meg en slik for restskatten :)

  2

  Julegavetips: Lars Monsen / Anárjohka
  Lars Monsen / Anárjohka  Kjøpe julegave til jegeren eller friluftsmann eller kvinne? Alltid like utsfordrende, vi har jo alt som trengs fra før. Så her må man tenke fornyelse :)

  Da er disse freshe og solide produktene fra Aclima kanskje en innertier for enhver person som verdesetter slitesterke og varme klær med god passform nærmest huden.

  Jeg har testa diverse aclimaprodukter i en årrekke, og bruker ikke annet lenger. De passer seg til alt fra de mest krevende jakt, og fjellturene, de lange skiturene, og ikke minst bare til å ha på seg når det måtte passe. (har faktisk på en hettegenser når jeg nå skriver dette).

  Anárjohka-serien tar det et steg videre med tanke på fargespill og friskhet i design.

  Sjekk aclima.no for mer inspirasjon

     #aclima #Anárjohka #monsen #jul #julegavetips

  0

  Mine ildstaver :)  Dette er ildstaven som gir godfølelsen, med det beste av optikk, Zeiss Victory HT 3-12x56 med ASV+.
  Det åttekantede løpet har en Hausken WD65 på tuppen, noe som skåner hørsel og gjør meg til en bedre skytter.
  Jeg bruker 30.06 til gås og hjort, 6,5x55 til blink, og 9,3x62 når jeg bare skal kose meg :) Løpsbytte er kjekt og praktisk!

  Løp i cal 22-250 eller 243w blir nok neste innkjøp.  Den andre godbørsa er en Sako 85 Finnlight i kaliber .308win
  Den er laget for lange turer oppi fjellet, og turer som blir svært fuktige. Der har jeg satt på en Zeiss Conquest HD5 2-10x42 , kjekt med bra synsfelt og Lotutec.


  Så nå mangler jeg kun en Blaser K95 i 7x57R  (om nissen leser dette)

  Godt utstyr er halve jobben :)

  0

  Crispi -S.W.A.T  0

  Vedlikehold av jaktvåpen

  Vedlikehold er viktig, dette gjelder i aller høyeste grad også jaktredskap.

  Sørg for å spraye godt på alle flater, krinker og kroker. Montasjen også.

  Løpene fylles med mantelfiendtlig skum og ligger over natta.
  Dagen etter er det bare et par pussepropper som skal til.


  #jakt #hjortefot #jaktvåpen #vedlikehold

  0

  Våpenpuss med FLUNATEC

  Dette er den beste universalsprayen jeg har brukt på mine ildstaver. Børsene mine får ofte en dusj av moder jord ovenfra, og da er det veldig greit å ha den coatingen som har best rustbeskyttelse.

  Så bærer det ut i regnet igjen :)  #flunatec #jakt #hjortejakt

   

   

   Videoklipp:

  0

  Blaser K95 + Zeiss Victory HT = drømmeriflen


  Blaser K95 Kipplauf - En fremtidig drøm, selve kremen i våpenskapet.

  En stilfull enkeltskuddsrifle, velkjent for sin utrolige presisjon. Deles som en hagle og puttes i sekken i en håndvending. Lett og balansert. Ca 100cm lang og veier halvparten av ei gjennomsnittlig jaktrifle. Montasjesystemet er unikt for Blaser, det er hurtig og 100% stabil på treffpunkt. (les mer om K95)

  Og den må selvsagt utstyres det beste av optikk, i dagens marked er det Zeiss HT som troner på toppen, og på en slik lekkerbisken av ei rifle vil trolig den lekre og kompakte 2,5-10x50 være perfekt.
  I dag bruker jeg HT 3-12x56 ASV+ på min S&L i 30-06, og den fungerer til all jakt, og ikke minst til skyting på det noen vil kalle lange hold.

  Kulebanekompensator har for meg blitt et must, det er utrolig enkelt å bruke denne kulebanekompensatoren fra Zeiss. (se film)
  ASV+ har vist seg effektiv på jakt der det blir drøye avstander mellom jeger og vilt.
  Jeg fikk testet den skikkelig under høstens gåsejakt


  Kalibervalg?
  Det står mellom 7x57R og 7x65R. Valget blir nok førstnevnte, da jeg allerede har storebror 7x65R fra før :) Andre interessante kaliber er 8x57IRS og 6,5x57R . I praksis er det kun lommeboka som avgjør hvilket kaliber det blir, for dette er ei rifle hvor man på Blaservis kan ha så mange forskjellige piper man vil.

  Jeg ville nok valgt 7x57R, det er et kaliber som dekker alt av norsk jakt. Det er et kaliber som gir god tilgang på ferdigladet ammunisjon. Det er et kaliber som er kjent for god presisjon.

  Du tenker kanskje: Hvorfor ikke 6,5x55, 270Win eller .308win? 
  Svar: Fordi dette er et brytevåpen og da skal patronene være R-patroner :)  Vinteren nærmer seg, jakta er snart over og nye drømmer kommer..
  Blaser K95 er absolutt en av dem !

   

   


  #blaser #zeiss #optikk #jaktvåpen #våpen #kipplauf #7x57R #jakt #hjortejakt #jakt #hjortefot #drømmer #friluftsliv

  2

  Crispi SWAT EVO - Sko til hverdag, jakt og friluftsliv  Hjortefot trakker nye spor med nye sko !  Jeg har som kjent brukt Crispi Hunter HTG som jaktstøvel i noen år nå, og disse har fungert optimalt under krevende forhold det man er avhengig av godt grep, vanntetthet og passform. Ikke en enste gang har skoene gitt meg negative eller skuffende opplevelser. Det som har overrasket meg mest er slitestyrken og kvaliteten på læret.

  Jeg kan først som sist innrømme at jeg kanskje ikke er den som er flinkest på vedlikehold, det blir ofte glemt. Dette til tross har Hunterstøvlene overlevd utallige turer uten å bære særlig preg av slitasje. Litt fett har blitt massert inn i støvlene med ujevne mellomrom, og læret er som nytt. Støvlene er også lette, de sitter som fot i sokk, og gir en god støtte. Forsering av elver og bekker har vært uproblematisk, aldri har jeg blitt våt på beina.

  Nå skal jeg prøve Crispi sin SWAT. EVO, allerede i vinter og utpå nyåret. Den skoen skal brukes til daglige turer i snø, slaps, og regn. Generelt vestlandsbruk altså.
  Tanken bak er å bruke noe av det letteste på markedet som samtidig holder høy kvalitet. Dette er støvler som er godkjent uniformsko i politiet og forsvaret.

  Jeg trenger en sko med gode pusteegenskaper, og sterk såle med gripemønster som gir godt grep i alt fra steinur til svaberg i høyfjellet. SWAT har beskyttelse for ankelkule, noe som er viktig i steinur og landskap det ankelen kan få slag fra siden. Snøringen er fri for hemper som kan hekte seg. Og for en mann av norsk herredimensjon  (størrelse 47) er jeg avhengig av nordisk passform.

  Jeg kommer tilbake med informasjon etterhvert som skoene blir brukt  :)


   

   

   


   

  #jakt #crispi #hjortefot #jaktbekledning #test #SWAT #friluftsliv #sko #mote

  0

  Norrøna RECON

  Når været er som i dag, da er det kun Norrøna Recon som duger :)

  2

  Bockenberg Skytebane, Tyskland.  I Tyskland ser standplass slik ut, realistiske skytetårn og god stabilitet.
  Liggende skyting er kanskje særnorsk ?

  Men på elektronisk anvisning ligger vi foran :)

   

   

  #skytesport #skyting #jakt #hjortejakt #trening #skytebane #tyskland

  0

  SAKO DEERHEAD - Solid nyhet!

  Jeg fikk tilsendt bilde fra en jeger som har prøvd den nye Sako Deerhead i 6,5x55
  Foto: Rolf Henry A

  Ingen tvil om at dette er en av de beste fabrikkladde patronene til 6,5x55.
  Denne kula har ekspandert bra og lagt igjen minimalt med giftig bly i kjøttet. I et marginalt kaliber som 6,5x55 er ei god lodda kule et must.

   

  Les mer om SAKO DEERHEAD

   

   

  Hva er din favorittpatron ?

   

   

   

   

  #sako #deerhead #hjortejakt #hjort #hjortefot

  2

  Verdens beste kikkertsikte

  Med ring nr 5 går Federal Trophy Copper og Norma Nosler Ballistic Tip hull i hull på alle hold fra 0-400meter.

   

  #zeiss #ht #asvplus #kulebanekompensator #hjort #hjortefot #hjortejakt

  2

  Sako Finnlight - Zeiss CONQUEST HD5

  Søndags morgen, det perfekte tidspunkt for å treffe gode venner på skytebanen :)

  Det er ikke lenge til revejakten begynner igjen, og da må gevær og jeger være nullstilt og feilfrie. I dag gikk de første 45 treningskuddene før jakta, og begge geværene leverer varene.
  Ny i år er Sakoen min, og den viser seg like presis som ryktet skal ha det til. Den samler godt med det meste som blir puttet i kammeret.

  // Mr CHRONO //  #SakoFinnlight #SchultzLarsen #Zeiss #HT #conquestHD5 #trophycopper #sakohammerhead #sako #speedhead #noslerBST #federal  // Ei fin klyse av fem kulehull fra Sako Speedhead 123grain, min revepatron i 308w  //


  // Serie nr 2 gikk slik, rimelig fantastisk for ei rifle rett ut av esken //  // Fin samling med fem stk .308w Federal TrophyCopper 150grain, de to laveste treffene var min avtrekksfeil //

   

  Da kan jakta bare starte !

  0

  Jaktgleden er snart tilbake.

  Det var faenmeg på tide.

  Og jeg må inrømme at lukten av krutt, snerten i Hauskendemperen og rødprikken i Zeissen fremprovoserer litt kribling som jeg ikke har hatt siden eventyret i Skottland i 2012.
  Det har vært en prosess de siste årene, jakta betydde stadig mindre og mindre. Faktisk betydde jakta null og niks i det store og hele.
  Utenomjaktlig skuespill og maktkamper i forvaltningen, iscenesatt av ikkejegere, slikt kan drepe mer enn allerde skrantende naboforhold.
  Det kan drepe lysten til å drive med det vi er født til, nemlig å jakte.

  Det å prøve å forklare 1+1 til personer som allerede har bestemt seg for at det  = 4  er totalt håpløst. Den kampen kan kun naturen vinne ved naturlig avgang. Vi må innse at det kan ta 30 år før vi får forvaltningen på rett spor i Norge. Dessverre. Forrige generasjon er død om 30år,  det er forhåpentligvis ikke hjortestammen.
  Det positive oppi ammoniakklukta er at stadig flere unge jegere tar ansvaret som forrige generasjon bare fnyser av.

  Applaus til disse

   
  #hjortefot  #jakt #forvaltning

  2

  Nosler Ballistic Tip

  Min favoritt til presisjonskrevende skudd på lengre hold enn langt ;)


  #noslerBST #hjortefot #jakt #skyting #gevær #våpen #varmint

  0

  Valg av kaliber og ammunisjon (P)


   

   


  // Finner du jaktrifle et kaliber fra .308w og 9,3x62 er du skodd for all storviltjakt her til lands //

  // Velprøvd tospann fra SAKO, prisgunstig og god ammunisjon //

  //For den miljø og helsebevisste, blyfri jaktammunisjon //

   


   

  #hjortefot #sako #zeiss #hjortejakt #jakt #ammunisjon

  0

  Jobbhelg på Nordfjordeid

   

  0

  CARL ZEISS TERRA 3X
  For deg som er ute etter kvalitet til en rimelig penge, du kommer ikke utenom Zeiss Terra 3X.


  Kikkertsiktene er produsert i Japan. De er lette, og har et skarpt bilde.
  Perfekt til reservebørsa, førstegangsjegeren og ikke minst til småviltrifla.

  Her får man kvalitetsoptikk til lav pris !  #zeiss #jakt #hjortefot

  0

  CCI STINGER .22LR

  Varmintammo i kaliber 22LR ?

  Jepp, CCI STINGER er nok medisin for større vilt enn hare, men ikke hare.

  Og denne tiskuddsamlingen på 50m levner litten tvil om presisjonen på denne hissige lille rakkeren.

  Artig

  #jakt #våpen #hjortefot #cci #stinger

  0

  Carl Zeiss - nyheter 2014

  0

  ACLIMA BALACLAVA  Først en tilståelse, helt fram til for få måneder siden trodde jeg at dette het baclava, men det heter tydeligvis balaclava.  Jeg har fått tak i en balaclava fra ACLIMA, samme type som forsvaret bruker. Den er vendbar hvit/grønn, og kan vrenges for vinterbruk/høstbruk.
  Denne satt som et skudd, god og varm er den også. Og hvis du trekker den under haka , så mangler du kun noen lodne ører før du ser ut som en mårkatt ;)

  Det er ingen tvil om at denne blir med og er lett tilgjengelig på de mest krevende turene med kamera og gevær.
  Helt topp hodeplagg!


  www.aclima.no
  #aclima #hjortefot #foto #mote #nytte #bekledning

  2

  ONE WAY-Extra hotte skistaver

  Extra Hot !!! Bankersstavene er i boks !

  0

  SWIX - for feminine forhold

  Jepp. Jeg traff perfekt med smøring i kveld, godt feste og mer enn god nok fart nedover ;)
  Nå skal ikke swixen min til Russland, så den lever trygt sjølv om den er femi i fargen.

  .


  #ski #swix #hjortefot

  2

  SAKO + ZEISS = Skikkelig match.

  Du vet ikke hva vinterdepresjon er før du har hatt det. Og som den avhengige får rusmiddel i blodet, så gav nysnøen i lufta et skikkelig kick.
  Fridag betyr rett og slett : Ut for å sjekke om det henger pels på den lille traplina jeg har. Det var ingen mår i fellene i dag heller.
  Sterk kastevind og snøfokk, det passet perfekt å ta med ruskeværsbørsa. RECON, Finnlight og Lotutecføre er forfriskende.

  Må få meg ei matchende reim, ellers så finner jeg denne superlette saken som en god match mellom den lette ildstaven og det skarpe glasset.

  Min ildstav er lastet med Sako Speedhead 123grs. Trolig perfekt til ravn og kråke som sitter med trygg bakgrunn.
  Mikkel Rev (Michael Fox?)bør også opprettholde en drøy og lang sikkerhetsbuffer, for dette er presise saker :)

  Det skal etter sigende falle snø i natt, og akkurat det varmer en som siden jul har slitt med vinterdepresjon pga snømangel :)

  God helg!

  0

  Nye Hausken JAKT

  Hausken er kjent som produsent av markedets beste lyddempere.

  Og man skulle tro at det beste knapt kan bli bedre, hvis man ser kombinasjon størrelse og demping. Trodde vi.

  Men nå glimter Mr Hausken til, like etter at en annen produsent har lansert sin superlette demper, ja så kommer Hans Petter med en superlett ny jaktdemperserie.

  Hauskens velkjente kvalitet i en lettere utgave.

  Dette blir en sikker vinner, og Hausken setter nok en gang en ny standard.

  Legger ingen demper på jaktlysten akkurat ;)

  0

  Mårfangst, vil jeg lykkes?

  // Plotting trapper //

  0

  Sako Finnlight - Zeiss Conquest HD5


  Sakoen fikk smake på hverdagen, og jeg fikk en forsmak av presisjonen.
  Først av alt må jeg fortelle at jeg er rimelig bortskjemt hva gjelder presisjon,
  fra før har jeg en Schultz & Larsen Victory 97DL som setter alt av ammunisjon i samme hullet.

  Så det var spennende å se hva jomfruskuddene til Sakofine kunne yte. Og frøkna kniper allerede ganske bra.

  Testskyting er utført stående med anlegg (på anleggsmaskin, faktisk)
  Avstand ca 120m +/-


  Kikkertsiktet er en Zeiss Conquest HD5 2-10x42 retikkel 20.
  Meget skarpt kikkertsikte med Lotutec og Zeiss kjente T* coating. 2-10 i forstørrelse,
  allround så det holder. På 2x ser man den korte stainlesspipa på Sakoen.


  De fem første skuddene ble avfyrt i raskt tempo, og samtlige satt innenfor bunnen av ei lita brusflaske.
  Så justerte jeg en del knepp ned og til venstre. Og da var jeg like ved senter, tre fine hull.
  Et par knepp til måtte ytes. Så skjøt jeg to skudd til, måtte ett knepp tilbake.


  Så testa jeg de små firkantene nederst på blinken, og det gikk strålende.
  Dette ser lovende ut, tror jeg har en stabil rigg for krevende jakt.


  Og denne patronen, Sako Speedhead i 123grs. blir nok min jaktfeltammunisjon, samt patron for småviltjakt, gås, rev og denslags.
  Jeg kommer tilbake med flere bilder etterhvert som børsa skytes inn og samlingene kniper enda mer. :)

   

   

  God helg!

  0

  Garmin Dakota 20

  Gårsdagens måneskinnstur på glatte veier.

  #garmin #dakota20 #gps #hjortefot

  0

  Sako Speedhead 123 grs.

  Da ligger det til rette for rifleskyting denne helgen. Nå blir det spennende å testskyte Sako Speedhead 123 grs.
  Denne 8 gram tunge heilmantelen skal det bli moro å få kronografert og testskutt før snøen og lokkejakta på revefantene begynner.

  Normalt bruker jeg 150-180grain på jakt, så jeg gleder meg til å se hva denne kula presterer.

  Det ryktes at Sako Speedhead kommer i 50 pk eterhvert. Ikke annet enn perfekt for de obligatoriske pålagte pliktskuddene og jaktfeltkonkurranse.

  Skal det utforskes, så skal det utforskes !

  2

  Det store plottet, felle nr 2

  Vil mårkatta la seg lure? Felle nr2 er aktivert. Håpet er at en gammel stor hannmår skal la seg lure.

  Felle nr 1 og 2 er plottet på GPS, med et tekkelig og riktig så nusselig vaskebjørnikon.

  Berøring er nøkkelen, den nusselige lille Garmin Dakota.20 er enkel å bruke, men passer sikkert bedre for jentefinger enn herrefinger.

  Enten må jeg ta meg bedre tid, spikke litt av pekefingeren, ellers må kvinnelig turfølge medbringes.

  Andre forslag?

  7

  TØFF TRUSEFORMET REFLEKS

  Med truseforma refleksvest som i tillegg blinker rødt blir du raskt oppdaget i trafikken.

  Eller kanskje i fjellet om du havner i en kinkig situasjon, i og med at vesten ser ut som kvinneundertøy, så kan situasjonen fremstå som kinky i tillegg til kinkig ;)

  Vestens blinkende røde dioder har tre instillinger på type blinkemønster, og fremstår som robust og gjennomført. Man kjenner at trusa, eller vesten er solid konstruert.

  Den er da også konstruert til å passe på alle former, fra trillande rund til strek. Den justeres med elastiske stropper.

  Det gjør at man slipper de tradisjonelle firkanta fuglekasseformede refleksvestene som får en til å føle seg litt dum, og svampebob-aktig.


  Ja til truseformet refleks,


  Vesten finner du hos G-.stren......Sport .

  G-Sport ja.

  God tur!

  0

  MADSHUS -mine ski for 2014

  For å avslutte rykteflommen som har versert i det siste.

  I 2014 skal jeg gå på ski fra produsenten Madshus.

  Det har vel egentlig ikke vært en stor rykteflom, men det kan være lurt å være føre var.


  I år satser jeg på å holde meg skadefri, og at skulderen holder seg i ledd :)  Så folkens, Madshus it is.

  6

  Sako 85 Finnlight

  Joda, jeg har vært snill i år, og under det grønne glitrende kunstige treet fant jeg ei hendig jaktrifle.

  Lettvektsbørsa fremfor alle andre, Sako 85-Finnlight

  På Finnlighten har jeg plassert en Zeiss Conquest HD5 med forstørrelse 2-10x42
  Dette er en kombinasjon som veier litt over 3,2kg (gevær, kikkertsikte og montasje) og dekker alt av jakt.

  Denne HD5'n er det jeg vil kalle en fin allroundkikkert av Zeiss velkjente tyske kvalitet, med lotutec og linser skarpere enn Magnus Carlsen.


  Nå er jeg ikke helt sikker på hvilken ammunisjon jeg skal bruke, det er jeg forresten aldri. Må bare prøve alt mulig.
  Men på rev, gås og denslags på lengre hold enn direktoratet setter pris på, der blir det nok Nosler BT .
  På hjort, og annet storvilt blir det trolig Federal TC 150grain. Blyfri, presis og effektiv som få.


  Hva gjelder treningsammunisjon så kommer det noe snadder fra Sako neste år. Det kommer jeg tilbake til etterhvert.


  Jeg har i dag renset løpet med Forrest Bore Foam for å få ut lagringsfett som måtte befinne seg innvendig. Dette kan påvirke fremtidig mantling i løpet.

  Testskyting vil kanskje forekomme i løpet av morgendagen.

  God helg!


  4

  En hjortejeger blir rørt, for noen JULEGAVER!

  Har hatt en fantastisk julekveld, med mange flotte gaver innpakket i papir som brenner med grønn flamme.

  Slikt papir skal i ikkje i pappdunkjen, som han sa, viksdølingen i kommunestyret (V)

  Jeg har i dag blitt veldig rørt, mulig jeg begynner å bli i overkant mjuk.

  Gledestårer og hjertebank, uvant for meg.


  Se så fine , nydelige!  God julekveld!

  0

  Julestemning !

  Ingen jul uten !

  0

  #falketind

  Klar for vinteren?

  Mye nytt snadder fra Norrøna på den veggen her :)

  #falketind #norrøna #mote #outfit

  0

  Carl Zeiss Conquest HD5 (Julegaveønske)

  Ja ikke sant, det måtte jo komme en tilføyelse av min ønskeliste til jul!
  Bedre seint, enn enda seinere.

  Vil du lese det überinteressante innlegget med mine første ønsker til jul KLIKK HER  Zeiss Conquest HD5, med fortstørrelse 2-10 x 42 , og retikkel 20

  Et perfekt allroundsikte uten opplyst retikkel,  men med resten av kjennetegnene til Zeiss, kvalitet i hele synsfeltet og over hele linja.
  Kikkertsiktet kom på markedet tidligere i høst. Det veier under 500 gram, og er således et ypperlig valg til den som ønsker høy ytelse kombinert med noen hundre gram vektbesparelse.

  Vektbesparelse er kanskje ikke så viktig for alle jegere, men den tradisjonelle reinsjegeren, eller revejegeren som går på ski i fjellheimen vinterstid setter stor pris på høy ytelse og lav vekt.

  Denne serien har 1" mellomrør, noe som bidrar til forholdsvis lav vekt, og med lave montasjer blir den kledelig på de fleste jaktgevær.
  Det er jo litt viktig blant oss jegere at ting ser bra ut også, jegere er som folk flest. Lotutec på linsene gjør at vann preller av og du kan fokusere på helt andre ting.

  Noe annet som er meget tiltalende med dette kikkertsiktet er prisen, den begynner på rundt 6500,- kr .


  Så kjære nisse, om du skal innom Tyskland, stopp gjerne i Wetzlar, hils til den gode gjengen, og ta med et slikt kikkertskte :)
  (Jeg skal heller fjerne det  med "den tradisjonelle reinsjegeren" fra teksten, bare send en melding på snap. )

  9

  SER JEG SKUMMEL UT?

  :: Nå, vart du skremt? Jeg har fått høre at jeg ser skummel ut, til tross for at jeg prøver å være snill ::


   

  Da skal jeg ut og knuse noen mil i langrennsporet, det blåser og snør, så da er det kun en bukse som duger for meg, det er  Norrøna Svalbard Flex

  Det blir spennende å se om jeg kommer like hel tilbake, de siste skiturene i fjor endte med henholdsvis knekt ski, ødelagt skulder, samt en knekt skistav i høyfjellet.

  Tenden må vel snu denne sesongen? Etter jul skal jeg kjøpe meg nye ski, skøyteski. Akkurat nå bruker jeg ski fra Freia, og gjett om Kvikk-lunsj-skiene vekker oppmerksomhet ?

  Intet er mer herlig enn noen mil i nydelige oppkjørte skiløyper.
  Og i morgen er det hjortejakt i løssnøen.

  Lårmusklene lar seg nok oppdage :)

   

  God Søndag!
  #norrøna #svalbard #flex #outfit

  1

  Led Lenser H7.2

  Så bra lys at en lettere beruset sambygding trodde at månen hadde stått opp i vest :)

  Beste hodelykta jeg har hatt, faktisk !

  0

  NORRØNA Svalbard flex1

  0

  Null hjort i dag.

  0

  Norrøna WARM


  Lun

  Og varm

  Lurt å fjerne etiketter og prislapper før fotografering...rookie mistake

  0

  Norma Jaktmatch 9,3x62

  Seks raske skudd

  3

  Norrøna narvik

  Varm, ekstremt behagelig og god!

  Ulv med norrønaklær ;)
  #norrøna #hund #narvik #hjortefot

  Stikkord:
  0

  ZEISS 2013

  Snadderkatalog

  12

  Hvilken farge? NORRØNA fjørå flex 1

   
   

  Det var på tide med ei ny bukse, men hvilken farge valgte Hjortefot?

   

   sjekk NORRØNA sin nettside for mer snadder


   

   

  #norrøna #mote #hjortefot #friluftsliv #kvalitet #norge

  11

  Fikk 6 kilo CRACK i posten!

  Syrlig stoff som skal være avhengighetskapende for hjorten.

  Vi får se.


  #lokkestoff #crack #hjortefot #hjort #viltkamera #luktestoff

  Stikkord:
  2

  Salomon Speedcross 3CS

   

  Da var jeg begynt på mitt andre par med Speedcross!

   
  #speedcross #sko #tursko #fjell #fjelltur #hjortefot #salomon
  0

  Trening før storviltjakta.

  Alltid kjekt å treffe gode venner på skytebanen

  Med Nosler BT var det bra samling for 5 skudd.

  Og Federal Trophy Copper bruker samme stien ;)

  De ti skuddene klasket inn tett.

  Børsa begynner å bli jaktklar. Ut i september skal den få sin ilddåp.

  0

  Norrønt

  2

  SAMSUNG GALAXY S4Active


  Hell i uhell?

   

  To dager før bindingstiden på min trofaste S3 utløper, skjer det som alltid skjer et par dager før mobilen er løsrevet fra telenors kvasse klør.
  Som om telenor har en sjølvdestrueringsfunksjon.

  S3'en fant ut at lading var oppskrytt. Utrolig synd, beste ringedings jeg har hatt.
  Så da ble det en sporty utgave av S4, en såkalt S4active.

  Vanntett og greier. Perfekt til vestlandsbruk, undervannsbruk, fuktige fjellturer og pubcrawls.
  Førsteinntrykket er meget bra !


  #samsung #s4 #s4active #mobil #hjortefot

   

  0

  MINSTE HJORTEBUKKEN 2013

  Årets hovedpremie:
  Steiner Wildlife XP 8x24

  En stor takk rettes til hovedsponsor for andre år på rad!

   


  Dette er en konkurranse som skal bidra til at flere mellomstore og store hjortebukker får overleve jakta, og får brøle sine viktige brunstbrøl nok en høst. Flere steder har brølingen blitt redusert gjennom for høyt uttak av store bukker. Dette fører til at kollene kommer seinere i brunst, og kalvene blir født seinere. Dette fører til at den negative sirkelen er i gang.

   

  Konkurranseregler for 2013 er følgende:


   

  Konkurransen starter 01.09 og varer til 23. 12


  • All felt hjort som skal delta i konkurransen skal være vill hjort som er felt i Norge i nevnte tidsrom.
  • Bukken må være 2,5år eller eldre.
  • Bukken må fotograferes , og bilder må sendes til oppgitt e.postadresse.
  • Den som feller hjortebukken som kombinerer det minste geviret og den laveste kroppsvekten vinner konkurransen. 


  Lyst til å delta?, da sender du en e.post til kristian[a]hjortefot.com med følgende innhold.

  1. Bilde av bukken (i passelig størrelse)
  2. Bukkens vekt
  3. Sted for fellingen
  4. Navn og adresse
   (kun fornavn på skytteren vil bli publisert i konkurransen)

   

   

  #forvaltning #hjortevilt


  0

  NORRØNA /29 tech long sleeve Shirt

  Flere freshe saker på www.norrona.no

  #norrøna #sport #friluft

  3

  NORRØNA bitihorn -ny jakke i dag!

  På tide med nye klær i riktig størrelse, og valget falt på denne fargerike saken fra NORRØNA.
  Vann og vindtett, fin til fotturer og hverdag.

  Les mer om NORRØNA bitihorn her

   

  #norrøna #mote #klær #friluftsliv #hjortefot

  Stikkord:
  0

  Zeiss Conquest HD5

  Nyhet fra Zeiss!  #zeiss #optikk

  4

  Norma Nosler Ballistic Tip 30-06
  En liten indikasjon på presisjon.

  Kombinert med en Schultz&Larsen Victory DL97 , Zeiss VICTORY HT og Hausken JD191 gikk dette aldeles strålende.

  Norma Nosler BT 150grain, en meget presis sak. Blir artig å prøve i benk :)

  0

  Zeiss vet hvor skoen trykker

  0

  Hausken JD191

  Da var den nye lyddemperen kommet i hus.

  Hausken JD191 er en kompakt lyddemper som demper utrolig bra i forhold til den beskjedne størrelsen.

  Konklusjon: Lyddemper for hjortejegeren !

  1

  Skyteprøven stående, hvorfor ikke?

  Da var skyteprøven unnagjort med 30.06 , stående skyting faktisk. Blir litt mer utfordrende da.
  I dette kaliberet blir det Federal Trophy Copper 165grain og Lapua Mega 13gram som får tillit i høst.

  All ammunisjon går likt i børsa på 100 meter.
  Da er det kun 3 kaliber som gjenstår :)


  30.06
  9,3x62
  7x65R
  .308winchester

  ...og kanskje 6,5x55

  Stikkord:
  3

  Den gule kano, Squash banana!


  Glir lydløst, som en sovende and i medvind, gjennom siv og vannliljer.  Fluefiske fra kano er vel juks, men så effektivt juks da!

  29

  Kjøpt meg nye sko, gjett størrelsen!

   

  Må nesten legge en fyrstikkeske ved siden for å vise hvor store de er :)


  Gjett størrelsen , eller bli baksnakka!

  Stikkord:
  8

  Tøffeste t-skjorta !

  Finnes vel ikke kulere jobbklær :)

  0

  Nosler Ballistic Tip


  150 grains Nosler Ballistic Tip flyr langt, flatt og gjør jobben :)


   

  Det er snart revejakt, og under lokkejakt på rev kan skuddavstandene fort strekke seg noen hundre meter, da er ei presis riflekule og stødig anlegg viktige elementer i at det skal lykkes. At Nosler ballistic tip fungerer er det ingen tvil om, jeg har skutt 2 hjort på avstander som direktoratet helt garantert vil kalle drygt hold, da med 120 graineren (se bilder)

  Da er det bare å gå inn på programvaren til Zeiss og finne ut hvilken ring jeg skal bruke på kulebanekompensatoren.

   

  Stikkord:
  0

  Federal Trophy Copper

  En av årets mest spennende nyheter innen fabrikkladet ammunisjon.


  Trophy Copper er Federals nye egenproduserte homogene kobberkule.
  Prosjektilet er produsert i en kobberlegering og har en ballistisk spiss i polymer over et indre hulrom i fronten på kula som optimaliserer ekspansjon over et bredt hastighetsområde.

  Trophy Copper gir ekstremt god penetrasjon og restvekter opp mot 99%. Utfreste riller rundt kula sikrer topp presisjon og mindre mantelavleiringer i pipa. Kula har gode ballistiske egenskaper takket være den ballistiske spissen og boat tail avslutning som sikrer flatere kulebane.

  Hylsa er forniklet for å lette utkast og hindre korrosjon. De første testene viser ekstremt god dybdevirkning og topp presisjon.


  Les mer om Trophy Copper i KATALOGEN til Schou Våpen

  0

  Carl Zeiss VICTORY HT -mitt nye kikkertsikte !

   

  I dag kom det et kikkertsikte fra Carl Zeiss i posten, ikke hvilket som helst kikkertsikte, faktisk det beste!
  Carl Zeiss VICTORY HT 3-12x56 med ASV+

  Med 95% lysgjennomgang, samt et behagelig retikkel med en perfekt rødprikk som kan brukes både natt og dag.
  Ergonomien på kikkerten er også svært tiltalende, det eneste som er bedre enn et godt kikkertsikte, er et kikkertsikte som godt å bruke, og godt å se på, Zeisseline gir meg roen.

  Kikkerten er lett, relativt kompakt og elegant. Ingeniørkunst på øverste hylle.

  Og så til det mest morsomme, ASV+
  Det blir utrolig gøy å reise på skytebanen og utforske kulebanekompensatoren. Systemet er like banebrytende som det er genialt. Du klikker deg inn på Zeiss.de og laster ned programmet for ASV+
  I programmet legger du inn hvilket kaliber du har, og ammunisjon du skal bruke,  programmet forteller deg hvilken av de mange medfølgende ringene du skal bruke på høydetårnet.

  Du får også opp en tabell som forteller kuledropp på forskjellige avstander.
  Da er det bare å skyte inn siktet, og sette på den ringen programmet forteller deg at du skal bruke, da er du etter en kontrollskyting klar til å dra skuddavstanden ut til 600meter.

  :: Program for ASV+ , lastes ned på Carl Zeiss sine nettsider ::


  Neste innlegg om ASV+ i praksis kommer så snart jeg får tatt turen på skytebanen.

  Stikkord:
  Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017
  hits