• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 1

  Vinterhjort i fjellheimen  Et vakkert syn på 2. Juledag.
  Elghunden gikk på overvær under fantastiske vindforhold.


  Ekte fotojaktglede

  0

  God nytt jaktår!

  0

  Røyskattfangst

  Operasjon //Hermelin utraderus//
  Sted: Den norske vestkyst
  Start: Januar


  Etter å ha konstatert at fjellet auler av røyskatt blei det besluttet at noe uttynning av røyskattbestanden er på sin plass.
  Dette blir et satsingsområde fremover.


  Her er en av de 5 kassene utplassert ved et bekkefar i fjellet, åtet med røykelaks og spekemat. En av utfordringene med røyskattfangst er at det ofte er mus der røyskatten har sin biotop. Det er vel knapt noe som er surere enn å finne ei spjæra mus fastklemt på diagonalen i fella.

  Derfor prøver vi i fangstlaget å sette fellene på steder som er lite attraktive for mus. Oppbygget fra bakken, og med einerkvister rundt.

  Den gule trampeplata er utbedret og dekker hele området inntil slagbøylen. Dette ble gjort etter at bildet ble tatt. Så hvis du ser på bildet under så kan du forestille deg tre gule plastbiter på siden av hverandre, enkel matematikk tilsier en tredobling av effektivitet ;)

  Klipp ut en ca 3,5x3cm plastbit fra f.eks en isboks, og lim denne på den orginale trampeutløseren. Husk å skru fast fella i kassen, ellers kan det bli feilslag, eller andre dyr kan stikke av med fangsten. Husk klaring til lokket og på sidene. Selve fella festes noen cm innenfor åpningen.
  Oppdatering følger ...................

  Les mer i arkivet » Juni 2016 » Mai 2016 » April 2016
  hits