• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 0

  Mikkel Valentine- en forbannelse.


  I fjor var jeg så heldig at jeg klarte å lokke inn en flott rev, men ugunstig skytestilling og rev i fart gjorde det til tidenes fiasko. Det ville seg bare ikke.
  Reven er slu, han er uforutsigbar og har en tendens til å vinne slaget. Og du bruker en del tid på å bearbeide fiaskoen. Her i vest er det ikke sånn at det spretter fram rev etter rev. Det er få rever, de vandrer langt, og alt må klaffe.

  De siste dagene har det vært drømmeforhold, kaldt og skaresnø. Samtidig som revens brunstskrik kan høres om natta. Så i dag tidelig hadde jeg virkelig stor tro på lokking.
  Så etter litt sniking langs knasete skogsvei satt jeg meg ned på en kant med stor og fantastisk utsikt. Vinden var ugunstig, den stod rett i mot. På lokkejakt skal vinden stå fra deg, stikk i strid med det vi gjør under storviltjakt.

  Jeg satt meg til rette med børsa over fanget, og begynte å lokke. Når man sitter der i kulden, sånn cirka minus 12,5 og litt trekk i mot er det ikke akkurat lett å drømme seg vekk, men det klarte jeg. Og jeg våkna ut av dagdrømmingen etter ca 10 minutter, da et ufattelig vakkert eksemplar av Mikkel Rev kom inn rett foran meg på 10meters hold, ut av intet. Han var så nær, han hadde svarte sokker, nydelig blank mørkerød pels og en stor kritthvit flekk midt i bringa. Den var et prakteksemplar.
  Han strakk ut halsen og var nyfiken på hvor det døende byttet satt.

  Og der satt forfjamsede meg, NOK EN GANG!
  Dumme meg hadde aldri i livet tenkt at reven ville åpenbare seg akkurat her. Børsa lå over fanget, og reven oppdaget meg idet jeg frustrert prøvde å åpne bakre butler creek på kikkertsiktet. Og da den endelig var fikla av var reven i fullt firsprang tilbake ned i tettskogen. Hadde jeg hatt hagle, da hadde jeg hatt rev. Hadde jeg kasta butlercreekene av rifla for lenge siden hadde jeg hatt rev. Disse tankene vil sitte lenge, akkurat som tankene i fjor. Samme sted, samme hjertens dato, samme uflaks.

  Hadde det bare vært en annen dato.
  -Mikkel Valentins forbannelse.


  0

  Elghund i vinterland

  0

  Årets første hermelin !

  Hermelinen har vært vrang hittil, men kunne ikke dy seg i dag. Mulig væromslaget og hard overflate på snøen gir økt aktivitet.

  Syningfelle med ørrethode ble dens bane. Fella hadde ikke mange timene ute før den klappet igjen.

  For en vakker skapning, jeg er dypt takknemlig for å kunne høste flott pelsverk av naturens overskudd.

  Lykke

  Les mer i arkivet » Juni 2016 » Mai 2016 » April 2016
  hits