• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 0

  Sommerbukker

  0

  Hjortejakta nærmer seg.

  10.09 går den hjorten her fortsatt trygt. År etter år kommer kolla med den store fine kalven sin. Slike produksjonsdyr er gull verdt.

  1

  Framtidshjort

  Denne bukken kan bli kjempestor om få år, om han overlever jakta.


  #hjort #hjortejakt #forvaltning

  1

  Min vesle ulvefrøken

  2

  Sako Finnlight - Zeiss CONQUEST HD5

  Søndags morgen, det perfekte tidspunkt for å treffe gode venner på skytebanen :)

  Det er ikke lenge til revejakten begynner igjen, og da må gevær og jeger være nullstilt og feilfrie. I dag gikk de første 45 treningskuddene før jakta, og begge geværene leverer varene.
  Ny i år er Sakoen min, og den viser seg like presis som ryktet skal ha det til. Den samler godt med det meste som blir puttet i kammeret.

  // Mr CHRONO //  #SakoFinnlight #SchultzLarsen #Zeiss #HT #conquestHD5 #trophycopper #sakohammerhead #sako #speedhead #noslerBST #federal  // Ei fin klyse av fem kulehull fra Sako Speedhead 123grain, min revepatron i 308w  //


  // Serie nr 2 gikk slik, rimelig fantastisk for ei rifle rett ut av esken //  // Fin samling med fem stk .308w Federal TrophyCopper 150grain, de to laveste treffene var min avtrekksfeil //

   

  Da kan jakta bare starte !

  7

  BØR MAN DREPE SJELDNE DYR?  Helt forkastelig ikke sant?


  Fatter ikke hva som får folk til å drepe dyr som er utryddet.
  Det er dårlig gjort!


  Blir kvalm!
  Stjerneregissør skjøt en triceratops!

     2

  Schultz & Larsen og Carl Zeiss ASV+

  // I kveld har alle de tre pipene fått luftet seg, 6,5x55 - 30.06 og 9,3x62 //  Det morsomme er at med Zeiss VICTORY HT med ASV+ kan jeg veksle mellom disse tre pipene, bare ved å bruke ASV+
  Når rifla er innskutt med ring 005 ligger 150grains Nosler Ball Tip 30.06 midt i blinken, så setter jeg i 9,3x62 pipa, kamrer en Naturalis 220grain og setter hødetårnet på 150meter, sa klasker den midt i blinken, og sistemann i samlingen 6,5x55 , den treffer rett når ASV+ viser 250meter.

  Da blir det ett kikkertsikte til alle pipene, siktet er et Zeiss VICTORY HT 3-12x56


  Så var det havesyken som oppstår, det neste blir trolig en feit Hauskendemper på 6,5x55, og det er et faktum at det enkle pipebyttet og gode presisjonen i Schultz&Larsen gjør at jeg har litt lyst på 22-250Rem og 8x57 IS, fordi jeg bare har lyst, og lov :)


  Vi får se :)


  #hjortefot #ASV #jakt

  0

  Jaktgleden er snart tilbake.

  Det var faenmeg på tide.

  Og jeg må inrømme at lukten av krutt, snerten i Hauskendemperen og rødprikken i Zeissen fremprovoserer litt kribling som jeg ikke har hatt siden eventyret i Skottland i 2012.
  Det har vært en prosess de siste årene, jakta betydde stadig mindre og mindre. Faktisk betydde jakta null og niks i det store og hele.
  Utenomjaktlig skuespill og maktkamper i forvaltningen, iscenesatt av ikkejegere, slikt kan drepe mer enn allerde skrantende naboforhold.
  Det kan drepe lysten til å drive med det vi er født til, nemlig å jakte.

  Det å prøve å forklare 1+1 til personer som allerede har bestemt seg for at det  = 4  er totalt håpløst. Den kampen kan kun naturen vinne ved naturlig avgang. Vi må innse at det kan ta 30 år før vi får forvaltningen på rett spor i Norge. Dessverre. Forrige generasjon er død om 30år,  det er forhåpentligvis ikke hjortestammen.
  Det positive oppi ammoniakklukta er at stadig flere unge jegere tar ansvaret som forrige generasjon bare fnyser av.

  Applaus til disse

   
  #hjortefot  #jakt #forvaltning

  2

  Nosler Ballistic Tip

  Min favoritt til presisjonskrevende skudd på lengre hold enn langt ;)


  #noslerBST #hjortefot #jakt #skyting #gevær #våpen #varmint

  Les mer i arkivet » Juni 2016 » Mai 2016 » April 2016
  hits