• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 0

  Majesteten

  0

  Minste Hjortebukken 2014


  // Fjorårets vinner av bukkekonkurransen //


  Dette er en konkurranse som skal bidra til at flere mellomstore og store hjortebukker får overleve jakta, og får brøle sine viktige brunstbrøl nok en høst. Flere steder har brølingen blitt redusert gjennom for høyt uttak av store bukker. Dette fører til at kollene kommer seinere i brunst, og kalvene blir født seinere. Dette fører til at den negative sirkelen er i gang.


  • All felt hjort som skal delta i konkurransen skal være vill hjort som er felt i Norge mellom 1/9 og 23/12
  • Bukken må være 2,5år eller eldre.
  • Bukken må fotograferes , og bilder må sendes til oppgitt e-postadresse.
  • Vinneren blir avgjort enten ved avstemning, jury, eller loddtrekning, så vekt behøver ikke være avgjørende.
   Bildekvalitet, landskap og kreativitet kan i den sammenheng være et pluss.  Lyst til å delta?, da sender du en e.post til kristian[a]hjortefot.com med følgende innhold.

  1. Bilde av bukken (i passelig størrelse) Skytter/Jeger bør være med på bildet.
  2. Bukkens vekt
  3. Sted for fellingen
  4. Navn og adresse
   (kun fornavn på skytteren vil bli publisert i konkurransen)

   

   

   

   


  Takk til Schou som nok en gang vil være sponsor av premien!

  Mer info om premien kommer!
  1

  Mårkatt i skumringen

  Høyt henger den...

  Du skal i teorien ha flaks for å se en mår ute i skogen. I dag hadde jeg flaks.

  #mår #hjortefot

  0

  Norsk Elghund Grå

  6

  Selvskutt og velsmakende gås

  0

  Fotofelle for Mikkel

  I går kveld lå det to gåseskrotter utenfor slaktebua vår.

  Vel, i dag tidlig var den ene forsvunnet. Men ved å følge fjørtegn fant jeg plassen der rovdyret har hatt et festmåltid.

  Nå har jeg hentet hjem viltkamera med MMS-varsel, og håper at synderen husker at han etterlot en gåseskrott.
  Det kan bli fine bilder og videoklipp av rev som lusker mellom bil og traktor med ei gås i kjeften :)

  Men reven er lur, så vi får se !

  #viltkamera #rev

  2

  Hjortegjengen på viltkamera  Litt snadder fra COOP rett på den tørre bakken gav umiddelbare resultater. På flere av videoene går hjortene og sleiker i seg det velsmakende luriumet som dufter eple :)


   VIDEOKLIPP

  #viltkamera #luktestoff  #eplesmak #eplejuice #coop

  0

  Avstandsbedømmelse, ikke bare bare...

  Hvor langt unna sitter egentlig gåseflokken?


  // Hvor langt unna sitter gåseflokken ? //  Før eller siden kommer du i en situasjon der du er usikker på hvor lang avstand det er til målet.
  Spesielt ved skudd mot fugl på vann er det ufattelig hvor lett man kan feilbedømme, det du tror er ca 150 meter kan vise seg å være 250meter dersom du ikke har referansepunkter som holmer og vegetasjon.

  Man får en kraftig ahaopplevelse når man i ettertid måler med avstandsmåler.

   
  #avstandsbedømmelse #avstandsmåler #gåsejakt #jakt #hjortefot

   

  11

  En hund er ikke bare en hund!  En hund er ikke en ting, det er et familiemedlem, uerstattelig sådan.

   

  Debatten i kjølvannet av det tragiske hundedrapet i Rogaland ulmer fortsatt i kommentarfeltene. Reaksjonene har vært sterke, det er skrevet mye hat i begge retninger.
  Det som har provosert meg mest i debatten er at det fins folk synes å tro at enhver hund som er løs er fritt vilt. Det har gjort meg opprørt, og sint. Det er mange følelser som river i kroppen når urett begås, det er en av årsakene til engasjementet i denne saken, folk bryr seg.

  Ordet båndtvang surrer seg rundt argumenter fra de som mest sannsynlig ikke liker dyr, eller aldri har hatt hund i familien.
  Saken i Rogaland er en politisak nå, politiet tar dette på alvor.

  Det vi vet utifra det som har kommet fram i media er at en person (som påstår at han er bonde) kjørte ned til en kar som stod og fisket, gikk av ATVen sin og skjøt en unghund som kom han i møte for å hilse.
  Det er det vi vet som følge av mediaomtalen i saken. Det var ikke direkte angrep mot bufe, det var ingen aggresjon mot mennesker, eller dyr, det var ikke for å avverge.
  Men som nevnt, dette er det media har skrevet, og jeg håper som sagt at det norske rettsvesenet tar saken på alvor og får fram hele sannheten.

  Han som skjøt har kommet med sprikende uttalelser, (om vi skal tro artiklene i de forskjellige avisene) der han blant annet har sagt at dette var gjort for å unngå at hunden skulle angripe.
  En hund som var i nærheten av sin eier, en hund som lett kunne opptas om det var behov for det.

  Det at hunden ikke hadde bånd er sjølvsagt ikke greit med tanke på bestemmelsene om båndtvang, men det forvarer ikke handlingen til personen som drepte noens hund, et familiemedlem.
  Om saken er slik den fremgår er jeg skremt, skikkelig skremt av hvor løse personer kan være på avtrekkeren. En person som skyter en hund i affekt bør ikke få være våpeneier. Skytevåpen er beregnet for jakt.

  Det å skyte en hund bare fordi den ikke går i bånd er totalt uakseptabelt, når man i tillegg ikke viser anger eller sympati viser det en mangel på empati og respekt for liv.
  Slike hendelser viser holdninger som de fleste våpeneiere tar milevis av avstand til.
  Det er ikke bare en hund, det er et fullverdig familiemedlem for mange. Mange hundeeiere, meg deriblant betrakter hunden som en unge, et dyr som er avhengige av oss, et dyr som aldri svikter oss.

  I det siste har flere kommet med innlegg hvor de stiller spørsmålstegn rundt oppmerksomheten saken har fått, det har kommet drapstrusler mot gjerningsmannen. Enkelte har reagert med avsky mot at det ble arrangert fakkeltog for hunden, jeg ser på det som viktig å verne om de verdiene vi vil ha i samfunnet, og si ifra når urett blir gjort. Det dør barn av sult over hele kloden, det er krig i store deler av den arabiske verden, men det betyr ikke at vi ikke skal bry oss om dyrene våre. Det betyr ikke at vi skal lukke øynene for den urett som skjer i vårt eget land.

  Lars Monsen har tatt et oppgjør med holdninger i en næring som jeg stort sett har sett opp til, og en dag vil bli en del av. Lars Monsen har mye rett i det han skriver, mens noe av det bærer preg av å være skrevet i sinne, jeg liker ikke generaliseringen av de som driver med sau.
  Det er faktisk ikke alle sauebønder som går rundt i den grønne FK-dressen sin og hater hunder. Jeg er sikker på at nesten alle bønder er glade i dyr, det sier seg selv. Det er hverdagen deres, og de gjør en formidabel innsats for at du og jeg skal få mat på bordet, og velstelte bygder.

  Som du kanskje har forstått, jeg er hundeier, og har alltid hunden i bånd, jeg har en jakthund som har blitt avlet fram til å spore opp og finne vilt.
  De har sterke instinkter og forstår faktisk ikke at sauene ikke vil leke. Og det er noe alle må ta på alvor, bare så det er nevnt. Når hunden min skal få rase fra seg bruker jeg ei 25m langline, eller innhegning.


  Jeg liker sauer, jeg har selv tenkt å drive med sau når jeg engang tar over driften på gården. Men det kunne ikke falle meg inn å avfyre skudd mot hund eller rovdyr uten å prøve alt annet først. Og jeg ville trolig blitt toalt knekt om jeg måtte gjøre det, det hadde blitt en stor belastning. Derfor blir man opprørt når folk presterer å si at mannen som skjøt var i sin fulle rett.

  Hva om en unge glemmer å lukke ytterdøra og famliehunden tar en tur , tilfeldigvis i nærheten av sauer? Man skal ikke gå rundt og være redd for triggerhappy personer med null respekt for andres hunder skal finne på å skyte i "selvforsvar" . Så her håper jeg at vi får en grundig dom, som kan styrke hundens rettigheter, og at vi får klare retningslinjer på hva som er nødverge og hvor grensen går.


  Men denne saken er for prinsipiell viktig til at vi blander inn brudd på båndtvangsbestemmelsene i debatten, dette er først og fremst en verdidebatt.

  Jeg ville ikke byttet min hund mot alle penger i verden, hunden betyr så altfor mye mer for meg.  Si gjerne din mening i kommentarfeltet :)

   

  #hund #hundedrap #rettferdighet #vold #media #blogg #dyrevelferd

  0

  Man høster som man sår!  Disse to bukkene er mest sannsynlig de samme som spissbukkene fra i fjor, de fikk gå i fred på grunn av at de hadde lange spisser. Man høster som man sår.  Potensiale til å bli store bukker, om de får bli gamle  Fin gjeng dette, totalt var det 5 hjortefanter som dansa rundt i sommernatta.


   

  #hjort #hjortejakt #hjortefot #jakt #natur #foto #dyreliv #naturfoto

  4

  CANADIAN GOOSE II

  Jaktlysten kommer snikende, som ei gås i ukjent farvann.
  Jaktlyst er ikke lenger nødvendigvis en selvfølge lenger, det fins viktigere ting i livet enn jakt. Så det føles godt å endelig igjen finne glede i å høste fra naturens kjøttlager.

  Og gåsa den kom svømmende på drøyt hold den, og selvsagt med tvilsom bakgrunn for et sikkert skudd.
  Men så snart den var innen forsvarlig rekkevidde og foran sikkert kulefang smalt det dempet fra 30-06en.
  Nå bruker jeg en snasen Hausken WD306, og den fjerner så mye smell at gåsefølget ble sittende.
  Resultat: nok ei gås ble sendt inn i de evige jaktmarker.

  Dette blir god mat, det skal være sikkert.

  God og superpresis ammunisjon, Zeiss Victory HT med ASV+ og ei presis jaktrifle er et godt utgangspunkt for suksess. Det skal godt gjøres å ikke lykkes.


  #jakt #hjortefot #gåsejakt #zeiss

  0

  CANADIAN GOOSE - Gåsejakta 2014

  2

  Verdens beste kikkertsikte

  Med ring nr 5 går Federal Trophy Copper og Norma Nosler Ballistic Tip hull i hull på alle hold fra 0-400meter.

   

  #zeiss #ht #asvplus #kulebanekompensator #hjort #hjortefot #hjortejakt

  0

  Hjortesniking

  Kriblende kropp.. full av jaktlyst. Men likevel en stor dose forståelse for at stillhet er alfa og omega.

  #elghund #hjortejakt #jakt #hjortefot

  1

  .  Les mer i arkivet » Juni 2016 » Mai 2016 » April 2016
  hits