• Forside
 • Add meg
 • Skottland 2012
 • Viltkamera
 • #HekLaduK
 • 1

  Beretta Silver Pigeon

  Jeg har i mange år vært uten hagle, så nå var det på tide med ny ildstav til småvilt og rådyrjakt.
  Hva skal en så velge der ute? 

  Etter å ha sett på forskjellige hagler, og synset litt frem og tilbake falt valget på ei velbalansert Beretta.  Etter å ha testskutt med Hevi-Shot Dead Coyote (rev og rådyrhagl) og IMPACT Tungsten Matrix nr 6(for matfugl) så tror jeg at vi blir gode venner.
  Gleder meg til noen runder på skytebanen.
  Med HEVI-SHOT Dead coyote i grov størrelse og 1/2 choke på 35 meters hold. Tror at rådyret hadde stupt i smellen der ja :) Trolig enda bedre på normale haglehold på ca 25 meter. Hevishot og tungsten krever åpen trangboring, så jeg bruker 1/2trangboring i det øverste løpet og 1/4 trangboring i det nederste.


  Blir moro å prøve fremover :)


  #hjortefot #hagle #beretta #silverpigeon #tungsten #hevishot #rådyrjakt #småviltjakt

  1

  Hjortefot og byttet  Det høljer ned, tåken skaper en trolsk stemning i skogen. Det er fortsatt mørkt, det plasker idet jaktstøvlene hjelper meg med å forsere dammer og pytter, det sildrer i bekker. Lukten av frodig høstskog daler svalt imot meg. Det er optimisme i luften, i dag skal det skje, følelsen er god. Det har gått over en måned siden forrige hjortefall.

  Nå har orkesteret fått ha skogen i fred noen uker.

  Det er fremdeles konsert i skogen, en hormonell fanfare som ikke kan unngås, du kan ikke stenge det fenomenet ute. Det røsker og river helt inn til ryggraden når bukkene står med kjeften vinklet som en krokodille og sender rungende brøl som ruller gjennom daler og fjell. Det er noe som vekker meg, en nærmest ubeskrivelig vekkelse av instinkter.

  Urkrefter, menneske, bytte og natur side om side slik det har vært siden isen trakk seg tilbake. Vi er langt bedre utstyrt med jaktredskaper enn de første nordboere og vikingene. Våre ildstaver gir oss en stor fordel.

  Det begynner å lysne, klokken er justert, men hjorten har tydeligvis ikke fått med seg at vi ønsker lysere morgen, og mørkere kveld. Jegeren studerer nysnøen i fjelltoppene.
  Med ett åpenbarer viltet seg i en lysning i skogen. Hvor kom de fra? Av og til står de der som om de er plassert fra oven. Jegeren studerer byttet og hever ildstaven.

  Den røde prikken i kikkertsiktet holdes høyt på bogen, og et dempet pjoff kan høres i skogen, en tomhylse treffer lyngen,  det blir stille i ca ett minutt, et nytt pjoff kan høres, nok en gang treffer en forniklet tomhylse skogbunnen. Tilbake på myra  med spredt furuskog ligger to flotte hjortedyr med avklippet livssnor.
  De blyfrie kobberkulene gjorde en perfekt jobb nok en gang
  De to hjortene er døde, men fortsatt vakre og visuelle, deres skjønnhet vil aldri dø. Deres mystikk vil danse i morgentåken på fremtidige jaktturer.

  Ydmykt setter jegeren seg ned til de varme byttedyrene, stryker de over hodet og føler en takknemlighet som kommer helt fra hjerteroten. Takknemlig for de flotte dyrene, og for at alt gikk bra.

  Idet jegeren studerer sitt bytte kommer en staselig bukk luntende rett imot, bukken stopper opp, jegeren løfter gevær, men lar den unge kronhjorten få vandre videre. Den skal få holde sin konsert i flere år fremover, dens tid var ikke kommet riktig enda. Eimen fra bukken bekrefter at jegeren vurderte vinden riktig.

  Lukten er unik. Lukten av frihet, glade dyr, vakre dyr, nydelig og naturlig . helt fritt for stress og giftstoffer. Helt rent.
  Hjortefall er høst, det er lukten av vakre dyr og nydelig kjøtt.


  Jegeren har tatt liv, -jegeren har høstet.
  #hjortefot #hjortejakt #jakt #kjøtt #viltkjøtt #jeger #skjønnhet #sako #beretta #zeiss #steiner

  0

  Ut av lyset
  For en deilig følelse, bare være ute av lyset littegrann. Et halvår uten spektakulære kommentarer til personer med kamera og notisblokk.
  Et tørt halvår der man kobler helt ut og holder meningene nesten for seg selv. Uvant, men deilig.

  Bare ligge lavt og gi en godt stekt fasan i alt.
  Ikke gidde å bruke tid på å kommentere i diskusjonene mellom Ola-slitt-joggebukse-Mauserjeger med irrskadet ammunisjon og skyteprøva på 5. forsøk -VS- unge Rekrutt Snipercool Longrange med .338lapua-rakett og som faktisk kan skyte som en gud. Utrolig men sant, enkelte kan skyte langt og sikkert.
  Men kunnskap og ferdigheter rokker og river i den etablerte middelmådigheten som råder. Det er ikke bra for den gemene hop, eller bunnfallet under kullsyren om du vil.

  Bare sitte og se krigene herje på nettet, jeger mot troll. Det er fint det.
  Det er godt å sitte i skyggen :)


  ....Forøvrig, du ser meg i siste JEGER, om du ser godt etter :)

  0

  Beretta Active Mars jaktdress

  De siste årene har jeg brukt Norrøna RECON til allroundjakt, den har vært ypperlig i fuktig klima og til de mest krevende turene. Den dressen elsket jeg, og elsker fortsatt. Den er rå.

  Men det er jo alltid gøy å prøve noe nytt og utvide jegerhorisonten. Nå har italienske Beretta kommet med en rekke modeller i sin 2015-kolleksjon. En av disse er BERETTA Active Mars. Og nå har Beretta virkelig lagt seg i selen for å få på plass riktig passform for skandinavisk anatomi.

  Ved første øyekast ganske unik, og ved andre øyekast enda mer unik. La oss begynne med jakken.
  Hetten er akkurat slik den skal være, ergonomisk og litt stretch,  den sitter godt og beskytter mot vær og vind. Den kan selvsagt også taes av om du ønsker det. Under armene er det luftemuligheter.

  Radiolomme med vanntett hull for antenne, ja vanntett. Det kan virke som om membranen klemmer rundt antennen og har hittil ikke sluppet inn en eneste dråpe vann i radiolommen. Lommen passer akkurat perfekt for Zodiac TeamPro Waterproof.

  Glidelåsene er solide og vanntette selvsagt. På denne jakka er det endel lommer, og dertilhørende glidelåser. Alle de forskjellige lommene må bare oppleves, det er litt som en ny mobiltelefon der du oppdager nye funksjoner de første gangene du bruker den. Dressen passer like godt til en småviltjeger som en storviltjeger.

  Jeg elsker rygglommen, der stapper jeg hansker, ekstra lue, viltkamera, thermos, tau og niste, gjerne samtidig. Joda, det er fullt mulig ;)
  Og skulle det bli klamt så drar du ut armene og bærer jakken som en ryggsekk. Det er integrerte skulderreimer inni jakken.

  Buksen er velsignet med integrerte, men avtakbare bukseseler, og ryggparti i pustende 3Dmesh (som Beretta kaller det) og en fantastisk glidelås som går nedover lår og legger, noe som kommer godt med under bratte transportetapper på varme høstdager. Forrige helg var buksen med på sauesanking i bratt terreng, selvsagt en av få solskinnsdager, da var det rett og slett deilig å kunne zippe ned og få total utlufting.

  Dressen er vindtett, og helt vanntett. Den har en overflate som er meget støysvak, den fremstår samtidig som meget solid og gjennomført.
  Jeg er sikker på at vårt vennskap vil vare lenge og holde det varmt  i lange våte,kalde,-høst og vinterdager i hjortelia.

   
   
  BUONA CACCIA
  ...skal ifølge google bety : God Jakt     ...på italiensk :)  #beretta #hjortefot #jakt #hjortejakt #mote #natur #friluftsliv

  0

  Hjortejeger i solnedgang

  Les mer i arkivet » Juni 2016 » Mai 2016 » April 2016
  hits